About Us

Alles over Pluto Retrograde 2023

Alles over Pluto Retrograde 2023

De gepassioneerde planeet Pluto staat op het punt achteruit te gaan! Pluto retrograde begint op 1 mei 2023 en duurt tot 10 oktober 2023, dus bijna 5 1/2 maand.

Pluto gaat elk jaar maandenlang retrograde, dus dat is op zichzelf niet ongebruikelijk.

Pluto is gewoon op een wilde tour voor 2023, vooral voor deze zes sterrenbeelden: Waterman, Steenbok, Schorpioen, Leeuw, StierEn Ram.

Wat is een planeet in retrograde?

In de astrologie wordt een planeet of lichaam retrograde genoemd als het achteruit lijkt te gaan door de aarde dierenriem. Het beweegt niet echt achteruit en lijkt gewoon zo.

Aangezien normale beweging voorwaarts is, kan retrograde beweging de energie van de planeet of het lichaam weggooien. Dit is erg sterk met de snelle planeten zoals Kwik, VenusEn Mars maar kan subtieler zijn met de langzame planeten zoals Pluto.

Over Pluto Retrograde in de astrologie

Pluto is de planeet van transformatie in de astrologie. Het heerst over macht en controle, duisternis en diepten, onze innerlijke demonen, angsten en haat. Het is de donkere kant!

Pluto is waar we dieper moeten graven om ver onder de oppervlakte naar de kern te komen en te werken om te begrijpen en te transformeren. Mensen vermijden dit graag, dus we hebben de neiging om erg ongemakkelijk te zijn met Pluto’s energie en vermijden het zoveel mogelijk totdat Pluto ons in het gezicht slaat, en we kunnen niet langer.

Nu Pluto zo’n intense energie heeft, Pluto retrograde is eigenlijk de enige retrograde die als positief wordt gezien omdat we een kleine pauze krijgen van die intensiteit. De enorme transformaties vertragen en we hebben de kans om ons aan te passen aan wat er is gebeurd.

Retrogrades hebben ook de neiging om spirituele, karmische energie te hebben, die sterk kan zijn met Pluto retrograde. We kunnen meer afstemmen op karmische bagage, patronen en problemen die moeten worden opgelost en losgelaten.

Over de Pluto Retrograde in 2023

De Pluto retrograde voor 2023 begint op 1 mei 2023, in Waterman. Pluto is net op 23 maart 2023 Waterman binnengegaan en staat aan het begin van deze monstertour.

De rondleiding van Pluto in Waterman zet ons ertoe aan om voor de toekomst te transformeren, om diepe en diepgaande veranderingen in ons leven aan te brengen en om controle te krijgen over onze dromen.

Dit kan een transformerende periode zijn die meer dan 20 jaar duurt.

Op zijn hielen hebben we een Schorpioen Maansverduistering op 5 mei 2023, en Pluto is de natuurlijke heersende planeet van Schorpioen. Dit betekent dat emotionele energie behoorlijk sterk kan zijn aan het begin van Pluto retrograde, en dat we ons behoorlijk intens kunnen voelen.

Dit is de laatste verduistering al een tijdje in Schorpioen, dus er is ook veel inpakken en afmaken. De Pluto retrograde kan een gelegenheid bieden om na te denken over alles wat er is gebeurd of om een ​​andere aanpak te kiezen nu alles op orde en voorbij is.

De Pluto retrograde vindt niet volledig plaats in Waterman, en Pluto gaat op 11 juni 2023 terug naar Steenbok en brengt de rest van de retrograde tot 10 oktober 2023 door in Steenbok.

Pluto nadert het einde van zijn tijd in Steenbok, waar hij al meer dan een decennium is, en Pluto retrograde in Steenbok kan ons helpen om duidelijk te krijgen op welke weg we ons bevinden, in welke richting we zijn gegaan en waar we naartoe willen. om te eindigen, en de doelen waaraan we ons willen wijden.

Zowel Steenbok als Waterman zijn toekomstgerichte tekens, dus deze tour van Pluto retrograde geeft extra aandacht aan waar we ons aan moeten aanpassen om vooruit te blijven gaan.

Bekijk dit volgende: Uw ultieme gids voor ALLE retrogrades van 2023

De 6 sterrenbeelden die het meest worden beïnvloed door de 2023 Pluto Retrograde

1. Waterman

Pluto is ongeveer zes weken retrograde in uw teken, Waterman, en dit geeft u een directe impact bij het begin van Pluto retrograde. Dit is je eerste kennismaking met Pluto retrograde in je teken sinds Pluto onlangs Waterman is binnengegaan, dus je moet nog wennen aan deze Pluto-energie.

Als het je tot nu toe opzij heeft geveegd, geeft de Pluto-energie je de kans om te vertragen, een minuutje te nemen en je aan te passen. Ook al is het relatief rustig geweest, je kunt toch de tijd nemen om je aan te passen.

Pluto in jouw teken staat voor hoge energie en niet aflatende passie en daagt je uit om te transformeren, controle te nemen en je eigen kracht te vinden. Dit kan soms veel zijn, en je zult hier lang aan moeten werken totdat je in je Pluto-energie groeit.

Degenen onder jullie die vroeg in Waterman zijn geboren (dus half januari Watermannen) hebben aan het begin van deze verandering gestaan ​​en hebben het waarschijnlijk als eerste gevoeld. U bent waarschijnlijk degenen die op dit moment het meest behoefte hebben aan een pauze en de retrograde kunnen verwelkomen.

Terwijl Pluto retrograde is in uw teken, moet u tijd vrijmaken om na te denken en bij uzelf in te checken. Misschien moet je meer bereid zijn om diep in jezelf te graven om de problemen die je hebt echt te begrijpen en tot de kern te komen.

Wanneer Pluto uw teken verlaat, kunt u meer tijd nemen om te rusten, te ontspannen en op te laden. Pluto retrograde in Steenbok zou jouw tijd zijn om je voor te bereiden op Pluto die in januari terugkeert naar je teken.

2. Steenbok

Pluto brengt het grootste deel van zijn retrograde periode door in uw teken, Steenbok, van 22 juni tot 10 oktober 2023, dus 3 1/2 maand. Je hebt al jaren met Pluto te maken, dus je zou nu meer op je gemak moeten zijn met deze energie en weten welke invloed Pluto retrograde op je heeft, aangezien dit de afgelopen tien jaar voor de helft van elk jaar het geval is geweest.

Je zou comfortabel moeten zijn met je kracht, meer controle moeten hebben en inmiddels op veel manieren zijn getransformeerd. Deze retrograde Pluto, een van de laatste in je teken, geeft je wat tijd om na te denken en je verder aan te passen.

Wanneer Pluto retrograde is in Waterman, wil je misschien werken aan het versterken van je verbinding met je waarden, ervoor zorgen dat wat je voelt dat je tijd waard is, dat ook echt is, en je zelfvertrouwen vergroten. Met Pluto in Waterman kun je een heel eind komen.

Terwijl Pluto terugkeert naar uw teken, ziet u mogelijk een soort hoogtepunt, resultaten, afronding en realisaties. Pluto is zijn tijd met jou aan het afronden, en er kan als het ware een laatste doorloop zijn.

3. Schorpioen

Wanneer je natuurlijke planetaire heerser retrograde is, heeft dit de neiging om je op een subtiele manier van je stuk te brengen. Pluto is de natuurlijk heersende planeet voor Schorpioen, dus dit betekent dat Schorpioen op een subtiele manier af kan voelen tijdens de Pluto retrograde.

Dit kan echter in het begin het sterkst zijn, dankzij de maansverduistering in uw teken op 5 mei 2023. Het is de laatste eclips in uw teken sinds enige tijd, en dit kan enkele eindes, hoogtepunten en resultaten voor u opleveren.

Je kunt meer afgestemd zijn op wat je voelt, op wat je wilt en nodig hebt in je leven, en dit kan je helpen helder te blijven aan het begin van de retrograde. Zorg goed voor jezelf, en je zult je niet zo slecht voelen; negeer jezelf, en je kunt je ver weg voelen!

Misschien merk je dat de retrograde gemakkelijker te beheersen is als hij in Steenbok staat dan in Waterman, aangezien je inmiddels gewend bent aan de Steenbok-energie, en hij staat in een gunstige hoek ten opzichte van je sterrenbeeld. Waterman is nieuw, benadrukt je emotionele behoeften en staat in een uitdagende hoek ten opzichte van je sterrenbeeld.

Over het algemeen moet u het uzelf gemakkelijk maken met uw retrograde liniaal, waardoor u extra tijd krijgt om dingen voor elkaar te krijgen en beslissingen te nemen. Dit is gewoon belangrijker met de maansverduistering.

Lees dit hierna: Alles wat u moet weten over alle GROTE maangebeurtenissen van 2023

4. Leeuw

Pluto is retrograde, beginnend in Waterman tegenovergestelde jouw sterrenbeeld, Leeuw, dus misschien voel je in het begin wat oppositionele energie om je heen groeien. Er kunnen dingen zijn waar je geen controle over hebt, en je wilt misschien als gevolg daarvan uithalen, maar daar heb je niet veel aan.

Aanpassen is nog belangrijker voor je, en je moet bereid zijn om flexibeler te zijn. Als je koppig probeert te zijn, kan dit het boeken van vooruitgang of het bereiken van iets in de weg staan.

Zelfs wanneer Pluto retrograde gaat van Waterman naar Steenbok, kan dit nog steeds een uitdaging zijn omdat Venus gaat retrograde van 22 juli tot 3 september 2023, in jouw sterrenbeeld. Dit kan problemen opleveren in uw relaties en omgang met anderen, en u kunt extra koppig zijn.

Het begin van de Pluto retrograde kan enkele van de relatieproblemen en scheuren in de basis van uw relaties blootleggen die u moet aanpakken. Als je dat doet, kan de Venus retrograde gemakkelijker zijn. Als je dat niet doet, kan Venus retrograde lastig zijn.

Blijf in gedachten houden dat je flexibel moet zijn en wat meer met de stroom mee moet gaan.

5. Stier

Pluto is retrograde in Waterman vierkant jouw teken, Stier, wat een uitdagend aspect is dat Pluto drie sterrenbeelden van de jouwe verwijdert. Dit kan wrijving en problemen veroorzaken waaraan moet worden gewerkt; anders broeden en groeien ze.

Dit kunnen uitdagingen zijn die de afgelopen jaren een probleem zijn geweest, en als je ze nu nog niet hebt opgelost, zou Pluto het probleem kunnen forceren.

Pluto wil dat je ernaar streeft en slaagt als je door Waterman toert, dus dit is waarschijnlijk gewoon een manier voor Pluto om je naar de top te duwen. Moet eerst wat blokkades overwinnen!

Je hebt er ook mee te maken Mercurius retrograde wanneer Pluto retrograde begint en Mercurius retrograde in uw teken van 21 april tot 14 mei. Dit kan uitdagingen veel duidelijker maken, en je kunt er baat bij hebben om wat tijd te nemen om te organiseren en op te laden.

6. Ram

Pluto retrograde in Waterman is eigenlijk goed voor je, Ram! We gaan de retrograde in, we komen uit een Zonsverduistering in je teken op 20 april, dus je energie is waarschijnlijk behoorlijk hoog en extra gericht op een nieuw begin in je leven.

Je bent enthousiast, enthousiast en klaar om aan de slag te gaan. Pluto retrograde in Waterman kan je helpen je gaandeweg aan te passen en lichtvoetig te blijven.

Pluto staat in Waterman sextiel uw teken, wat een gunstig aspect is dat Pluto twee tekens van het uwe verwijderd, wat ook helpt. Je kunt je eigen kracht vinden, de controle overnemen en aspecten van jezelf of het leven ten goede transformeren.

Pas aan met Pluto Retrograde

Pluto retrograde geeft ons een adempauze, en dit komt zo snel nadat het Waterman is binnengegaan dat het een opluchting kan zijn. Pluto die naar een nieuw teken gaat, heeft alles door elkaar geschud, en de retrograde periode vertraagt ​​dit een beetje voor ons.

Maak gebruik van je onderbewustzijn, je ziel en je karma. Reflecteer en begrijp wat er al is gebeurd en de transformaties die komen gaan.

Gerelateerd artikel: De ultieme gids voor retrogrades

#Alles #Pluto #Retrograde

Meer dan 1.777 tevreden klanten.

NUNO is gewaardeerd op 4,9 uit 5, gebaseerd op 1777 reviews

 
1777 reviews

You cannot copy content of this page