Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

Angela de Jong verklaart dalende populariteit Eva Jinek: ‘Het is saai’

Angela de Jong verklaart dalende populariteit Eva Jinek: ‘Het is saai’

Eva Jinek heeft precíes op het goede moment gecasht: ze maakte op het hoogtepunt van haar carrière de overstap naar RTL. Inmiddels zitten haar kijkcijfers in het slop. Hoe ziet Angela de Jong dat?

Angela de Jong en Eva Jinek © RTL

Ze was dé grote ster van Hilversum toen ze eind 2019 haar overstap naar RTL 4 bekendmaakte: Eva Jinek. Haar transfer hield ze zo lang mogelijk geheim, in de hoop dat de late avond van NPO 1 als een kaartenhuis zou instorten. Ze begon voortvarend, maar na dik twee jaar is de situatie behoorlijk gekanteld en scoort haar opvolger Op1 beter dan zij nu doet.

Eva Jinek ingezakt

Eva is inmiddels vaker niet dan wel op de buis en haar kijkcijfers zijn enorm ingezakt. Is de presentatrice minder scherp geworden? Of is ze gewoon slachtoffer van externe factoren? Wilfred Genee vraagt het aan Angela de Jong, zowel op televisie in Vandaag Inside als in de napraatrubriek Wandelgangen.

Wilfred merkt dat de grote talkshownamen de kijkers niet langer weten te bekoren. “Bij Eva Jinek, die jij toch altijd de koningin van de talkshow hebt genoemd, zie je ook de kijkcijfers dalen. Waar ligt dat aan?”

Niet meer spannend

Het is volgens Angela de Jong evident. “Nou ja, ik denk dat Eva niet het meest spannende programma maakt en wat ik aan tafel ook zei is dat ik gewoon echt wel het… Zij kan onwijs goed interviewen. Neem dat interview toen met Farid Azarkan. Dat staat bij iedereen in het geheugen gegrift denk ik. Dat zie je toch niet meer?”

Spraakmakende nieuwsgasten laten zich niet meer makkelijk strikken voor talkshows, merkt Angela. “Wanneer heb jij voor het laatst, ook in andere programma’s, een interview gezien waarbij je echt naar het puntje van je stoel schoof en dat je dacht: yes! Pak hem! Of andersom, dat de geïnterviewde er heel goed uitdraaide.”

‘Het is over’

Wilfred Genee merkt dat in zijn werk voor BNR ook. Talkshowgasten worden harder dan ooit afgerekend op hun uitspraken, bijvoorbeeld op social media, en hebben daarom geen zin meer om aan te schuiven. “Dat is wel een goeie, ja. Ik merk het zelf ook als ik nu naar BNR kijk. Er zijn ook bijna geen mensen meer waarbij je er even vol op kan.”

Die tijd is misschien gewoon voorbij, aldus Wilfred. “Die mensen wagen zich waarschijnlijk ook niet meer aan tv-optredens als ze voelen dat het spannend kan worden. Het is voorbij, het is over.”

Videoland

Eva heeft momenteel overigens een nieuw programmaatje over moederschap lopen op Videoland. De première was gisteren:

Source link

error: Content is protected !!