Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

Britse jongen (14) schuldig aan moord op 12-jarige scholiere

Britse jongen (14) schuldig aan moord op 12-jarige scholiere

De jongen ontkende tijdens de twaalf dagen durende rechtszaak schuldig te zijn aan de zaak. Hij zei dat hij had gehandeld uit zelfverdediging. Maar de jury had niet veel tijd nodig om hem schuldig te verklaren aan moord. Hij wordt één van de jongste veroordeelde moordenaars uit de Britse geschiedenis, schrijft de krant The Guardian.

Filmpje op Snapchat

Volgens de openbaar aanklager was hij met drie vrienden en filmde hij de groep meisjes die stonden te kijken naar het ontsteken van de kerstverlichting. Ava maakte zich los uit de groep vriendinnen en vroeg of hij het filmpje wilde verwijderen dat hij intussen op Snapchat had geplaatst. Daarop stak hij haar in haar nek.

Hoewel veel bewakingsbeelden aantonen dat hij de dader geweest moet zijn, ontkende hij eerst dat hij daar überhaupt geweest was. Hij vertelde dat hij met een vriend aan het videogamen was. In latere verhoren gaf hij een andere jongen de schuld.

Op videobeelden kregen de leden van de jury te zien hoe de groep vriendinnen uitgelaten door het centrum van Liverpool struinde. Ook het moment van het steekincident was te zien: Ava stond tegenover de jongen, die uithaalde met zijn rechterarm. In zijn rechterhand was een ‘schitterend’ voorwerp te zien, waarschijnlijk het mes, dat pas afgelopen maart werd gevonden op aanwijzingen van de advocaten van de jongen.

‘Hou toch je bek’

De openbaar aanklager wees op de ongeïnteresseerde manier waarop de jongen de politieverhoren onderging. Uit verslagen blijkt dat hij vragen onder meer beantwoordde met woorden als: “Kan me niet schelen”, “Ik weet het verdomme niet” of simpelweg “Geen commentaar.” Ook zei hij “Hou toch je bek, pedo” tegen een rechercheur die hem verhoorde.

Meer dan twintig nabestaanden van het omgekomen meisje waren in de rechtszaal getuige van het oordeel van de jury. Na de uitspraak volgde gejuich van de publieke tribune. 

Source link

error: Content is protected !!