About Us

De Gamma Normiden: uw overtuigingen aanpassen

De Gamma Normiden: uw overtuigingen aanpassen

De Gamma Normids is een jaarlijkse meteorenregen die zichtbaar is op het zuidelijk halfrond, maar waar ter wereld je ook bent, het is een jaarlijkse uitnodiging om je overtuigingen opnieuw te beoordelen en nieuwe, betere te creëren.

Deze meteorenregen vindt plaats boven het sterrenbeeld Norma dat banden heeft met de Verlichtingsbeweging van de 18e eeuw, een tijd waarin lang gekoesterde overtuigingen in Europa snel veranderden en op collectief niveau veranderden.

Wat is een meteorenregen?

We kennen allemaal het idee van een nachtelijke hemel verlicht met schietende lichtstralen, of we het nu zelf hebben gezien of gewoon op tv, maar waar komen deze lichtstralen vandaan en wat is precies een meteorenregen?

Deze lichtsporen zijn meteoren, die bestaan ​​uit kleine stukjes ruimtestof en puin die met hoge snelheid door de atmosfeer van onze planeet vallen. Omdat deze kleine stukjes ruimte zo snel naar beneden vallen, laten ze briljante strepen sprankelend licht achter die hier op aarde met het blote oog kunnen worden waargenomen. Soms vallen ze zelfs op de aarde zelf, maar de meeste verbranden voordat dat kan gebeuren.

Wat u moet weten over de meteorenregen van Gamma Normids

Elke douche is jaarlijks zichtbaar vanaf de aarde en de Gamma Normids zijn te zien op het zuidelijk halfrond van 25 februari tot 28 maart. Elke meteorenregen heeft een nacht of twee met piekactiviteit, wat betekent dat je de meeste meteoren per uur zult zien, en daarom wordt aangeraden om naar buiten te gaan en de meteorenregen te bekijken. 14 maart is het hoogtepunt van deze bui en je kunt ongeveer 4-6 meteoren per uur verwachten.

Het begin van het jaar is geen opmerkelijke tijd voor meteorenregens, dus degenen onder ons op het noordelijk halfrond zullen deze bui niet kunnen zien, maar zelfs onze vrienden op het zuidelijk halfrond zullen het moeilijk hebben. De meteoren die zichtbaar zullen zijn, zullen helder zijn, maar er zijn er maar weinig tussen.

Deze douche vindt plaats in het sterrenbeeld Norma nabij de ster Gamma2 Normae. De sterren van dit sterrenbeeld zijn lichtjaren verwijderd en de meteoren zijn veel, veel dichter bij ons hier op aarde. Dus de sterren en sterrenbeelden fungeren slechts als een kaart van de nachtelijke hemel vanaf ons uitkijkpunt op aarde, wat betekent dat het Norma-sterrenbeeld het deel van de hemel is waar we de meteoren helder kunnen zien vallen.

Norma en de Verlichting

Het sterrenbeeld Norma werd genoemd door de 18e-eeuwse Franse astronoom Nicolas-Louis de Lacaille toen hij twee jaar lang de hemel bestudeerde in Kaap de Goede Hoop. Lacaille observeerde en catalogiseerde meer dan 10.000 sterren tijdens zijn verblijf en noemde de sterrenbeelden die hij zag naar werktuigen van de Verlichting.

De Verlichting was een periode in Europa die volgde op, en misschien overlapte met, de Wetenschappelijke Revolutie waarin de filosofische ideeën van persoonlijke vrijheid en religieuze vrijheid werden omarmd. Norma, dat de vorm heeft van een vierkant, is vernoemd naar de vaste vierkante of driehoekige liniaal die wordt gebruikt voor technische tekeningen.

Hoe u de Gamma-normen gebruikt om uw overtuigingen te veranderen

Het concept van geloof is interessant omdat het betekent dat er een bepaald niveau van geloof is dat we geven aan een concept, idee of religie. Of je nu religieus bent of niet, ieder van ons hangt een reeks overtuigingen aan die ons leven vormgeven en kleuren.

De meeste van onze overtuigingen zijn in feite geërfd van de mensen met wie we de meeste tijd hebben doorgebracht toen we opgroeiden, waarbij de eerste 12 jaar van ons leven de meest vormende tijd zijn om die overtuigingen vast te stellen. Natuurlijk zijn de meeste van deze overgeërfde overtuigingen afkomstig van onze ouders en volwassen familieleden, wier eigen overtuigingen lang geleden zijn gevormd en vastgelegd.

Er zijn allerlei soorten overtuigingen waar we ons aan houden, sommige in ons voordeel en andere niet. “Beperkende overtuigingen” is de term die gewoonlijk wordt gebruikt voor de dingen die we geloven over onszelf en ons leven die ons tegenhouden van zaken als liefde, vriendschap, carrièresucces en het uitproberen van nieuwe dingen. Aangezien de meeste van deze overtuigingen al sinds onze kindertijd bij ons zijn, is het een hele uitdaging om je relatie met een bepaalde overtuiging te veranderen, maar zeker niet onmogelijk!

Probeer dit ritueel in de nacht van 15 maart om je te helpen je beperkende overtuigingen te herkennen en te werken om ze te deprogrammeren in de geest van de Verlichting en de Gamma Normids meteorenregen!

Het ritueel

Als je je al bewust bent van een beperkende overtuiging en de manier waarop die je leven belemmert, dan ben je klaar om te gaan, maar als dat niet het geval is, laten we dan beginnen met een snelle dagboekoefening. De beste manier om met dagboekvragen te werken, is ervoor te zorgen dat je elke gedachte die in je opkomt, zonder oordeel blijft opschrijven en pas stopt met schrijven als je iets nieuws over jezelf hebt geleerd.

  • Begin met het beantwoorden van de vraag: wat is een hindernis die ik op dit punt in mijn leven zou willen overwinnen?
  • Werk dan met deze vraag: hoe hebben mijn gezinsleden deze of een soortgelijke hindernis wel of niet overwonnen?
  • Je zou een goed idee moeten hebben van wat voor soort beperkingen je hebt in je geloofssysteem na die twee, maar als je wat meer hulp nodig hebt om je persoonlijke vooringenomenheid bloot te leggen, werk dan ook met deze dagboekvraag: Wat zou er veranderen als ik in de beste zou geloven? mogelijke uitkomst voor mezelf?

Terwijl de Gamma Normids op 14 maart op hun hoogtepunt zijn, pak je twee stompkaarsen en een stuk touw. Wijs een kaars aan om de energie van je beperkende overtuiging vast te houden en de andere om jou te vertegenwoordigen. Wikkel nu het touw om beide kaarsen zodat ze aan elkaar vastzitten. Dit vertegenwoordigt de manier waarop de beperkende overtuiging zich aan jou heeft gehecht. Steek beide kaarsen aan en kijk hoe ze opbranden, noteer de grootte en flikkering van de vlammen en hoe snel elke kaars brandt.

Uiteindelijk zal het touw ontbranden en stel je je voor dat de greep die deze beperkende overtuiging op je heeft, wordt uitgedoofd. Zodra het touw en de kaarsen volledig zijn opgebrand, is het ritueel voltooid en ben je vrij!

Zorg ervoor dat u voorzorgsmaatregelen bij het vuur neemt, zoals het plaatsen van de kaarsen in een ovenschaal, taartvorm of grote metalen kom. De kaarsen in een bedje van zout leggen is zowel brandveilig als een extra energetische bescherming om de overtuiging los te laten.

#Gamma #Normiden #overtuigingen #aanpassen

Meer dan 1.777 tevreden klanten.

NUNO is gewaardeerd op 4,9 uit 5, gebaseerd op 1777 reviews

 
1777 reviews

You cannot copy content of this page