Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

Drie Nederlandse voetbalsters in finale Champions League

Drie Nederlandse voetbalsters in finale Champions League

Drie Nederlandse voetbalsters zijn in Turijn van de partij bij de finale van de Champions League. Lieke Martens neemt het met FC Barcelona op tegen Olympique Lyon, de club van Daniëlle van de Donk en de nieuwe Oranje-international Damaris Egurrola. De Spaanse kampioen won het Europese bekertoernooi vorig jaar door Chelsea in de finale met 4-0 te verslaan.

Zowel Martens als Van de Donk komt terug van een blessure. De Limburgse linksbuiten maakte afgelopen zondag al haar rentree bij Barcelona na weken afwezigheid. Van de Donk liep eind vorig jaar een zware blessure aan haar rechterbeen op. De Brabantse middenveldster is net op tijd fit voor de finale in het stadion van Juventus, die om 19.00 uur begint.

De voetbalsters van Lyon wonnen de Champions League al zeven keer en zijn daarmee recordhouder. De Franse topclub won het Europese bekertoernooi tussen 2016 en 2020 vijf keer op rij. Barcelona zegevierde vorig jaar voor het eerst in de Champions League en schakelde nu op weg naar de finale onder meer Real Madrid en VfL Wolfsburg uit.

De mannenfinale gaat volgende week zaterdag in Parijs tussen Real Madrid en Liverpool.

ANP

Source link

error: Content is protected !!