Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

F-16’s onderscheppen vliegtuig boven Nederland na bommelding

F-16’s onderscheppen vliegtuig boven Nederland na bommelding

Dat laat Christian Delcourt, de woordvoerder van Luchthaven Luik weten.

De twee F-16’s stegen gisteravond op, op vraag van de Nederlandse luchtgevechtsleiding. Ze onderschepten het cargovliegtuig in het Nederlandse luchtruim en begeleidden het naar Luik, de eindbestemming van het toestel, zo meldde het ministerie van Defensie. Het ging om een toestel van luchtvaartmaatschappij Air China Cargo.

Bommelding

Er was een bommelding voor de Boeing 777, die achteraf vals bleek, meldde de woordvoerder van Luchthaven Luik. Het toestel landde na 20.00 uur zonder problemen in Luik. In verband met de landing waren verschillende hangars van de luchthaven ontruimd.

De woordvoerder van de luchthaven zegt dat de luchtvaartmaatschappij zelf de melding deed, na geruchten van bedreigingen tegen andere Chinese vliegtuigen op sociale media.

Doffe knal

De F-16’s vlogen in Nederland sneller dan het geluid en mogelijk was er daardoor een doffe knal te horen. Nederland en België nemen de bewaking van het luchtruim afwisselend voor een aantal maanden op zich. Hiervoor staan permanent twee jachtvliegtuigen klaar.

Source link

error: Content is protected !!