About Us

Gayatri Mantra – De krachtigste mantra in het universum

Gayatri Mantra – De krachtigste mantra in het universum

10 februari 2023

Gayatri Mantra is de krachtigste en oudste mantra in het hindoeïsme. Miljoenen mensen over de hele wereld reciteren het dagelijks. Regelmatig reciteren kan de geest zuiveren en vrede en spirituele verlichting brengen.

Hindoes geloven dat het reciteren van de Gayatri Mantra de kracht heeft om hun leven te transformeren door hen te helpen obstakels en ongunstige situaties te overwinnen.

Gayatri-mantra

Mantra’s worden meestal gebruikt tijdens meditatie, maar je kunt ze ook in het dagelijks leven gebruiken, vooral als je wat extra energie nodig hebt om ergens mee om te gaan. De Gayatri-mantra heeft 3 delen. Zij zijn:

Een groet aan de zon

Een zegen

Een uitdrukking van universele waarheid.

De Gayatri-mantraGayatri-mantra bevordert spirituele groei. Het kan ook helpen om materiële vooruitgang te boeken. De voordelen omvatten persoonlijke transformatie en succes bij alle inspanningen.

Mantra Yoga is een manier om de dingen waar je naar verlangt te manifesteren. Maar het is alleen mogelijk als men Bhakti heeft. Tenzij men gelooft in het bestaan ​​van God, kan men de wonderbaarlijke kracht van mantra’s niet ervaren.

Belang van Gayatri Mantra

Net zoals muziek emoties bij ons oproept, roepen mantra’s herinneringen bij ons op. Gevoelens, emoties, krachten, kennis, wijsheid en siddhi’s die we gedurende levens met ons meedragen, kunnen worden opgeroepen met mantra’s.

Gayatri Mantra is de meest heilige en vereerde Mantra in het hindoeïsme. Het heeft grote kracht. Men kan zijn leven verbeteren, verlangens vervullen en succes behalen op elk gebied van het leven door het te chanten. Het is de moeder van alle mantra’s. Het zingen ervan kan veel voordelen opleveren. Het helpt je te bereiken wat je verlangt – geld, werk, liefde, gezondheid, enz.

Gayatri Mantra in de Rig Veda

Rig Veda is de oudste van de 4 Veda’s. In het 61e hoofdstuk van de Rig Veda Samhita wordt de Goddelijke Moeder Usha genoemd. Usha staat voor ‘dageraad’, ‘aanbreken van de dag’ of het ‘eerste daglicht’.

Het is in het 3e canto in het 62e hoofdstuk en het 10e vers dat de Gayatri Mantra voor het eerst in een geschrift verschijnt. Gayatri-mantra is een zaadje van alle Vedische mantra’s, omdat in Mantra Yoga geen mantra kan worden aangeroepen totdat men Vedamata Gayatri aanroept.

Een van de pijlers van Sanatana Dharma

Gayatri Mantra wordt ook wel “Veda mantra”, moeder van de Veda’s, en “mantra gyanam” genoemd. Het is het hart van de Veda’s. Het wordt enorm vereerd en is ook het meest bestudeerde van alle verzen in hindoeïstische teksten. Het is een zeer krachtige Vedische Mantra.

De structuur van de mantra is Chatushpadi. Chatus betekent ‘vier’, Padi betekent ‘ledematen’. Dit komt overeen met 4 Veda’s en 4 pauzes in de Mantra.

Hier is de volledige Gayatri Mantra:

||om bhur bhuvah svah (pauze)

tat savitur varenyam(pauze)

bhargo devasya dhimahi (pauze)

dhiyo yo nah prachodayat|| (pauze)

Gayatri Mantra wordt gebruikt om de Zonnegod, Savitr. ‘Gayatri’ betekent ‘verhelderend’. De naam komt waarschijnlijk van hetzelfde woord, dat ‘lichtstralen’ betekent.

Gayatri Mantra heeft vele vormen. Een daarvan is Savitur Gayatri, wat afkomstig is van het woord ‘Savitri’, de naam van de Goddelijke Moeder, die stralend en stralend is.

Een legende zegt dat Brahma, de godheid van de Schepper, de eerste was die de Gayatri Mantra uitsprak. Het is het geluid van de schepping en is de meest heilige van alle sloka’s of gebedsverzen.

De Gayatri-mantra heeft 3 Sanskrietwoorden, geschreven van links naar rechts. Ze zijn: “Gayā”, “trī” en “brahmān.” Elke lettergreep heeft een betekenis. Maar samen bedoelen ze: “We mediteren op dat allerhoogste licht van godsvrucht dat alle kennis en alle duisternis verlicht.”

Men kan de Gayatri-mantra op verschillende manieren reciteren. De traditionele manier is om het minstens 108 keer in één sessie te reciteren. Wanneer men het reciteert met volledige toewijding en concentratie, kan het iemands lichaam en ziel zuiveren.

Hindoes gebruiken het al eeuwen om een ​​goede gezondheid en verlichting te bereiken. De beoefening van het reciteren van mantra’s is mantrayoga. Je kunt het reciteren terwijl je op een rustige plek zit of terwijl je Pradakshinam (rondgang) doet.

Wat maakt de Gayatri Mantra zo krachtig?

De Gayatri-mantra geeft je toegang tot je spirituele rijkdom. Het is de essentie van alle Veda’s en heeft zogenaamd de kracht om iemand uit tegenspoed te halen en zijn dromen te verwezenlijken. Om de kracht ervan te ervaren, moet het chanten van hoge kwaliteit zijn en moet men het vele malen doen met consistentie en discipline.

Gayatri Mantra roept welke God aan?

De “Gayatri Mantra” roept Adi Shakti op, de vrouwelijke kracht in de schepping. Adi Shakti is de oerkracht die verantwoordelijk is voor de hele schepping. Zij is eigenlijk de kosmische energie die aanwezig is in elk fragment van onze ziel.

Voordelen van het reciteren van de Gayatri Mantra

Deze krachtige Mantra heeft vele voordelen. Lees verder:

Maakt spiritueel ontwaken mogelijk

De Gayatri Mantra kan iemands innerlijke licht doen ontwaken en het bewustzijn verruimen. Het schenkt zuiverheid, helderheid en wijsheid, waardoor we dichter bij ons hogere zelf kunnen komen.

Goed voor de gezondheid

De Gayatri Mantra kan werken als een helende tool in combinatie met andere mantra’s, zoals Saraswati, Vishnu of Lakshmi Mantra. Het zingen ervan kan een goede gezondheid, gemoedsrust en geluk schenken.

Hoe vaak moet men dagelijks de Gayatri Mantra reciteren?

Het kan een willekeurig aantal keren worden gereciteerd. Het hangt af van uw behoeften.

Sommige mensen reciteren het een paar keer per dag, terwijl anderen het één keer per dag reciteren. De Mantra kan altijd en overal worden gezongen, maar de ochtend is het ideale moment.

Als u het maximale voordeel wilt behalen, moet u de Mantra dagelijks minstens 108 keer reciteren. Als het niet mogelijk is om het nummer in één keer af te ronden, begin dan met 5 of 10 gezangen en verhoog dit langzaam tot je in staat bent om 108 gezangen per dag te voltooien.

Wanneer begin je met het reciteren van de Gayatri Mantra?

Je kunt het op elk moment van de dag of ’s nachts starten.

Als meditatie nieuw voor je is, mediteer dan minstens één keer per dag voordat je andere meditatietechnieken uitprobeert, zoals Mantra zingen.

Dingen om in gedachten te houden

De meest gebruikelijke methode om het te reciteren, is het 11 keer per dag reciteren. De mantra moet worden gereciteerd tijdens zonsopgang, middag of zonsondergang. Volg een specifiek tijdsbestek om maximale resultaten uit elk gezang te halen.

Het reciteren van mantra’s is een manier om de energie in ons op te roepen en verbinding te maken met de universele energie. Grote wijzen hebben mantra’s sinds de oudheid gebruikt om een ​​hogere bewustzijnsstaat te bereiken en verbinding te maken met het goddelijke. Daarom is het belangrijk om de Mantra correct te reciteren.

Wil de Gayatri Mantra effectief werken, dan moet men hem met toewijding en oprechtheid reciteren.

Enkele tips over hoe u dit kunt doen, worden hieronder gegeven.

Zorg voor consistentie en discipline

Vroeg in de ochtend of laat in de avond (wanneer de overlast minder is) zijn de ideale tijden om de Mantra te reciteren. Reciteer het niet als je overstuur, boos of gestoord bent, omdat de doeltreffendheid ervan zal verminderen.

Zing met toewijding

Denk bij het reciteren niet aan de uitkomst en vermijd hebzucht, woede en lust.

Stel de intentie in voordat je de Mantra chant, of je nu op zoek bent naar geluk, succes of verlichting. Dit kan je helpen om te mediteren op het doel en de intentie te vervullen.

Hoe Godin Gayatri tevreden te stellen?

1. Reciteer de mantra zo vaak als je kunt. Hoe meer je het reciteert, hoe meer de kracht toeneemt.

2. Wees respectvol en vriendelijk voor alle wezens. Geweldloosheid en mededogen zijn essentieel voor Devi Mantra Sadhana.

3. Reciteer de Mantra met volledige concentratie en toewijding.

4. Wees eerlijk en ethisch in het dagelijks leven.

Ga door met het reciteren van de Mantra, zelfs als er niets onmiddellijk in je leven gebeurt, omdat de effecten tijd nodig hebben om zich te manifesteren. Maar wanneer ze zich manifesteren, zal er een blijvende impact zijn die zal leiden tot een onomkeerbare transformatie in het leven!

Gayatri Mantra – Betekenis en betekenis

De mantra:

om bhūr bhuvaḥ suvaḥ tat savitur vareṇyaṃ bhargo devasya dhīmahi dhiyo yo naḥ pracodayāt – Rigveda 3.62.10

“Om” is een heilige klank die de ultieme realiteit en het goddelijk bewustzijn vertegenwoordigt. ‘Bhuh, bhuvah, svah’ duiden de fysieke, astrale en causale werelden aan.

“Tat savitur varenyam” is een gebed tot de zon, waarin om haar zegeningen en leiding wordt gevraagd. Alle leven en energie stromen van de zon. Het vertegenwoordigt wijsheid en kennis. “Bhargo devasya” is een gebed tot het goddelijke, waarin om zegeningen en leiding wordt gevraagd.

“Dhimahi dhiyo yo nah prachodayat,” is een gebed voor het individu om goddelijke leiding, wijsheid en begrip te hebben.

Gayatri Mantra is ook een krachtige remedie in de Vedische astrologie die de nadelige effecten van planeten in de geboortehoroscoop van een individu kan verminderen.

De 24 lettergrepen van de Mantra activeren zogenaamd de Lagna (Ascendant of het eerste huis) en schenken naam en faam, helderheid, goede gezondheid en zuiverheid in gedachten, enz.

Het reciteren van Gayatri Mantra op de dagen dat de Maan Hasta en Kritikka Nakshatra passeert, is een goede remedie tegen de Zon en kan helpen om aan je wensen te voldoen.

Is initiatie nodig?

Gayatri Mantra heeft initiatie nodig. Zo niet, dan kun je naar de mantra luisteren of gewoon chanten:

“tat savitur vareṇyaṃ bhargo devasya dhīmahi dhiyo yo naḥ pracodayāt”

#Gayatri #Mantra #krachtigste #mantra #het #universum

Meer dan 1.777 tevreden klanten.

NUNO is gewaardeerd op 4,9 uit 5, gebaseerd op 1777 reviews

 
1777 reviews

You cannot copy content of this page