Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

Groeit de economie nog? | Hoog bezoek uit Oekraïne | En arbeidsmarkt nóg krapper

Groeit de economie nog? | Hoog bezoek uit Oekraïne | En arbeidsmarkt nóg krapper

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Weten we ondanks alle ellende het schip van de economie een beetje op koers te houden? Om half 10 komt het CBS met de nieuwste cijfers over de economische groei. Tot een paar maanden geleden ging het allemaal crescendo, maar de oorlog in Oekraïne, gruwelijk hoge energieprijzen en de stijgende prijzen voor levensonderhoud hangen als donkere wolken boven ons.

De arbeidsmarkt is nog krapper dan deze al was. Er is een overvloed aan vacatures en er zijn veel te weinig mensen. Op zich is dat fijn voor werknemers: het betekent dat veel mensen een baan hebben en makkelijk kunnen wisselen. Maar voor werkgevers is het de hel. Geen goede kracht meer te vinden in dit land.

Hoog bezoek uit Oekraïne vandaag. Minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Koeleba is twee dagen in ons land. Vandaag luncht hij met zijn evenknie Wopke Hoekstra en later schuift ook premier Rutte aan bij een overleg. Op de agenda: de Nederlandse steun aan het belegerde land en de sancties tegen de Russen.

Mogelijk een flinke kwaliteitsimpuls in de Tweede Kamer. Een zwik basisscholieren gaat in debat met premier Rutte en ministers Harbers, Staghouwer en Dijkgraaf tijdens het Kindervragenuurtje. Eens kijken of de jeugd echt de toekomst heeft.

Source link

error: Content is protected !!