About Us

Henry: Woestijnfilosoof en authentiek interessant persoon – Deel 1

Henry: Woestijnfilosoof en authentiek interessant persoon – Deel 1

De nieuwsbrief van vandaag zorgde voor veel e-mails. Ze lieten me beseffen dat er iets ontbreekt.

Ik heb deze blog al heel lang bijgehouden. Bijna 25 jaar! Het is duidelijk dat de meesten die hier lezen geen aards idee hebben van mijn achtergrond … die vroeger algemeen bekend was.

In het bijzonder, die man daar is mijn grootvader. Hij werd vroeger een “gezondheidsnoot” genoemd. Mijn moeder noemde hem een ​​“bohémien”. Wij (de kinderen) hielden gewoon boven alles van hem.

Wat er nu gebeurt, is dat ik in hem verander. Als cijfers, want mijn grootste angst gedurende mijn hele leven, is dat ik zou eindigen zoals hij. Vandaag accepteer ik dat dit mijn nalatenschap is.

Ik wil je gewoon mijn roots laten zien … en hoe ver ik ga. Als je enig inzicht wilt in… alles. Jouw leven en het mijne, lees dan een beetje over, Henry (in zijn eigen woorden). Dit zijn korte posts zonder saaie stukken. Lees ze en laat je vervoeren en inspireren.

Maak kennis met mijn grootvader, Henry. Hier is een gedeeltelijke lijst van zijn aanspraken op roem:

– Spontaan op zijn hoofd gaan staan ​​in supermarkten om de voordelen van een gezond dieet te demonstreren.
– 127 keer dezelfde berg beklimmen, gedurende een periode van 50 jaar, laatste instemming op 83-jarige leeftijd.
– Vegetariër, van begin jaren vijftig tot aan zijn dood
– Bijwonen van congressen over vliegende schotels
– Oudste persoon in de 20 mijl walkathons jaar, na jaar, na jaar
Me meenemen naar Peace Pilgrim
– Wonen in een huis met drie badkamers, geen slaapkamer.
– Een ondergronds huis bouwen.
– De nummer 2 gerangschikte pingpongspeler in China naar zijn huis lokken om een ​​paar spelletjes te spelen op zijn zelfgemaakte adobe pingpongtafel.
Zijn truck door mij laten stelen.
– Een kopie bewaren van elk stukje correspondentie die hij gedurende meer dan 50 jaar schreef, persoonlijk of anderszins.
– Nooit zijn stem verheffen, en ik bedoel nooit.
– Als eerste in de rij staan ​​om vrijwilligerswerk te doen toen de eerste biologische voedselcoöperatie in de stad werd geopend, en minstens 40 jaar ouder zijn dan wie dan ook daar.
– Buiten slapen voor zijn huis in de woestijn, tien maanden per jaar

Henry was een drievoudige Steenbok met een stellium in Boogschutter (Mercurius, Jupiter, Saturnus en Uranus). Dat is hem ondersteboven op de fiets, omstreeks 1923, en die fiets beweegt.

Hij was professor Engels en bibliotheekwetenschappen voordat hij het conventionele leven verliet toen hij begin dertig was om de volgende vijftig jaar door te brengen met het bouwen van lemen huizen, lezen, reizen, bergen beklimmen en naar muziek luisteren.

Ik had het geluk om naast hem op te groeien… waar “naast de deur” een wandeling van twee minuten door de woestijn betekende.

Dit zijn fragmenten uit zijn verschillende brieven… en er komen er nog meer aan. Genieten.

Brief aan “Spencer” 16 juni 1958

“… En ik heb genoten van het artikel over nerveuze en gevoelige mensen. Ik ben het er helemaal mee eens. Ik ben zelf nerveus en gevoelig en denk dat de meeste van mijn kwalen in mijn hoofd beginnen. Daarom voel ik me altijd beter als ik op reis ga. Mijn geest heeft zoveel nieuwe en interessante dingen om over na te denken, het stopt met denken aan mijn lichaam en zijn zwakheden … “

Brief aan mijn moeder 5 november 1956

“…Misschien krijg ik hier toch een goede gemeenschap. Zo’n onderneming kost tijd. Naarmate de tijd verstrijkt, blijven de goeden en de slechten vertrekken. Een boef moet in beweging blijven om iets voor niets te krijgen…”

Brief aan mijn moeder 23 februari 1957

“…Geld maakt me geen zorgen meer. Ik heb het gevoel dat ik de rest van mijn leven zal hebben wat ik nodig heb. Mijn aspiraties zijn voor meer spirituele ontwikkeling. Zoals je kunt zien, heb ik je één van Gandhi’s favoriete passages uit de Schrift gestuurd. Dit was waarschijnlijk zijn meest dierbare. Ik heb het zo vaak herhaald (vooral tijdens het autorijden en niets anders te doen had) dat het een deel van mij is geworden. Natuurlijk kwamen de auto-suggestiemensen met deze naar buiten om te worden herhaald als iemand in slaap valt “Elke dag word ik in elk opzicht beter en beter”, 15 of 20 jaar geleden. ”

Ga naar deel 2

#Henry #Woestijnfilosoof #authentiek #interessant #persoon #Deel

Meer dan 1.777 tevreden klanten.

NUNO is gewaardeerd op 4,9 uit 5, gebaseerd op 1777 reviews

 
1777 reviews

You cannot copy content of this page