About Us

Het magische kleurgebruik

Het magische kleurgebruik

Kleur is van primair belang in magisch werk en is een van de meest diepgaande manieren om energie te richten op de manifestatie van onze verlangens.

Kleuren zijn sleutels die ons onmiddellijk afstemmen op verschillende krachten van de kosmos. Kleuren zijn inderdaad deze krachten, die zich manifesteren in een trillingsvorm die we door de ogen registreren; toch manifesteren deze krachten zich ook als symbolen, geluiden, geuren, smaken, concepten, gewaarwordingen en gevoelens. We kunnen deze oerdraden van kracht op vele manieren ervaren, maar kleur is een van de meest directe.

Gezichten van de Godheid

De associatie van bepaalde kleuren met bepaalde goden, planeten, symbolen of planten is niet toevallig, willekeurig of cultureel geconstrueerd. Deze systemen van kleurtoekenning zijn gebaseerd op overeenkomsten die echt zijn in een oorspronkelijke, essentiële zin. Kleuren weerspiegelen de aard van actuele aspecten van het universum en van de ziel van een mens.

Kleuren zijn levende sleutels tot de fundamentele energiecentra van de kosmos, evenals tot de fundamentele energiecentra van het lichaam. Elk van deze energiecentra in het lichaam bestuurt enkele van onze vitale organen, en daarom kan kleur worden gebruikt om fysieke processen te stimuleren of te activeren.

Wanneer we naar een bepaalde kleur kijken, of we het ons nu realiseren of niet, activeren en verlevendigen we een correlerende kracht in onze eigen psyche, en zetten we ketens van activiteit op subtiele gebieden in gang. Kleuren, vooral wanneer er bewust op wordt gemediteerd, kunnen onmiddellijk een staat van zijn opwekken die uren van opzettelijke inspanning kan vergen om op te bouwen door middel van woorden of emotionele aantrekkingskracht. We hebben veel uitdrukkingen die aangeven dat we ons onbewust bewust zijn van deze attributies, zoals “Ik voelde me somber” of “Ik werd zo boos dat ik rood zag”. Elke kleur is als een poort naar een bepaalde dimensie, met zijn eigen emotionele en energetische klimaat.

Dit is een bekend feit bij reclamebureaus en PR-experts, die weten welke kleuren aantrekken, opwinden, kalmeren, woedend maken, opbeuren, inspireren, verergeren en afstoten. Evenzo weten architecten en ontwerpers welke kleur verf de muren van een bepaalde instelling moet bedekken; babyblauw wordt bijvoorbeeld vaak in gevangenissen geverfd in een poging de rust te bewaren en geweld te onderdrukken.

Spreken in kleur

Goochelaars gaan nog een stap verder met deze onbewuste associaties door deze relaties bewuster te ontwikkelen door middel van meditatie. Kleurenschalen zijn afstemmingsapparaten waarbij elke kleur wordt gevisualiseerd in combinatie met het bijbehorende filosofische concept, attributen en muzieknoot.

De trilling Rood is bijvoorbeeld gunstig voor de functies van het zelfbewustzijn, dat wil zeggen van het gewone waakbewustzijn en de rationele geest. Het wordt geassocieerd met vuur en hitte.

De gele straal, aan de andere kant, wekt toestanden van lichaam en geest op die bevorderlijk zijn voor bovenbewuste activiteit – dat wil zeggen, het Hogere Zelf en de spirituele dimensies van het denken. Het wordt geassocieerd met lucht en licht.

De blauwe trilling maakt het gebruik van onderbewuste krachten gemakkelijker. Het wordt geassocieerd met water en kou.

Rood wordt geassocieerd met de muzieknoot C. Als men de associatie wil opbouwen, zou men de geest overspoelen met rood zodat het het innerlijke oog vult, en dan de noot ‘C’ neuriën of aanslaan. Hoewel in het begin een instrument kan worden gebruikt, kan men uiteindelijk de noot nauwkeurig neuriën zonder hulp van een instrument. Sterker nog, overal waar men de kleur rood tegenkomt, zal hij op een bepaald niveau ook subtiel de noot C in zijn hoofd ‘horen’.

Het lijkt misschien een zaak van weinig belang om een ​​geluid voor te stellen, te kleuren en te neuriën, maar deze eenvoudige praktijken hebben verstrekkende gevolgen, en iemand die deze zaken beheerst, wordt de bewaarder van een enorme kosmische kracht. Om deze vaardigheid op te bouwen, moet je beginnen te kunnen denken in de symbolische taal waarin het Universum zelf denkt.

Wanneer je kunt denken in de taal van het Universum, kun je meer van de gedachtevibraties ontvangen die het voortdurend naar je uitzendt. Kleuren en tonen bevatten boodschappen, en wanneer je deze taal leert, zul je steeds meer gaan registreren van wat deze boodschappen zeggen.

Wanneer je de correlaties van kleur en geluid gebruikt, zet je ook krachtige kosmische activiteiten in beweging. Nogmaals, dit zijn niet “slechts” kleuren, maar werkelijke levende vibratiekrachten die actief zijn in vele octaven van het ongeziene. Goochelaars en manifestators gebruiken kleur om snel en krachtig de krachten op te roepen die het meest relevant zijn voor hun doelen. Wanneer de associatie wortel heeft geschoten in het onderbewustzijn, kan men snel een kwaliteit als “kracht”, “toewijding”, “overvloed”, “verlichting”, “koestering”, “stabiliteit”, enz. oproepen door simpelweg de kleur voor te stellen, zonder behoefte aan een lang, zorgvuldig geschreven gebed. Men kan zijn visualisaties inkleuren met de juiste tonen zodat bepaalde essentiële eigenschappen in de visualisatie worden ‘geschreven’ zonder dat ze gespecificeerd hoeven te worden.

Helende trillingen

Ook in het gewone, gewone leven kunnen kleuren op deze manier worden opgeroepen. Als we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, zoals druk verkeer of ’s avonds laat in een donkere straat, kunnen we de beschermende energie van paars oproepen en deze in onze aura laten doordringen, waarbij we onszelf omringen met het beschermende krachtveld. Als we moed nodig hebben voor een evenement voor spreken in het openbaar, of energie voor een atletiekevenement, kunnen we onszelf omringen met een vitale rode bol.

De kracht van kleur vormt de basis van kristalgenezingstherapieën. Kristalgenezing werkt door gereflecteerde lichtstralen van een gekleurd kristal in het subtiele lichaam of de aura van de patiënt te laten schijnen.

De aura is een systeem van magnetische spanningen, het raamwerk waarin elke cel van het fysieke lichaam is ingebouwd. Het is het etherische lichaam of de ‘geest’ van een cel die de welbekende selectieve kracht van het celmetabolisme uitoefent – niet, zoals de moderne geneeskunde zou beweren, de fysieke cel zelf.

Licht, zichtbaar of onzichtbaar, is een krachtig fysisch therapeutisch middel, want het magnetische veld van de aura reageert op de transmissie van de stralen. Gekleurd licht kan opmerkelijke effecten bereiken, maar de bron van de kleuring is van het grootste belang. Het heeft weinig effect om wit licht door een blauw glas te laten gaan, want dit is geen blauw licht maar licht dat blauw gekleurd is.

De beste manier om een ​​gekleurde straal te verkrijgen is door gereflecteerd licht. Wit licht dat wordt gereflecteerd door een kristal dat van nature blauw is, zal een actieve straal blauwe energie zijn. Wanneer zonlicht wordt geconcentreerd door een kristal, vooral een krachtige edelsteen zoals een robijn, kan men de meest verbazingwekkende veranderingen in de energetische matrix van het menselijk lichaam bereiken.

#Het #magische #kleurgebruik

Meer dan 1.777 tevreden klanten.

NUNO is gewaardeerd op 4,9 uit 5, gebaseerd op 1777 reviews

 
1777 reviews

You cannot copy content of this page