Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

je zielsmissie ontdekken & je eigen weg gaan

je zielsmissie ontdekken & je eigen weg gaan

De volle maan in Leeuw op 16 februari laat jou stilstaan bij je levensmissie. Waar haal jij voldoening uit? Wat zijn jouw talenten? Ook is deze periode een voorbereiding op de krachtige Leeuwenpoort van 8 augustus. “Eindelijk ga je doen wat je graag wilt, waardoor je dichter bij je zielsmissie komt. Vertrouw daarbij op je ‘Hogere leiding’ en je intuïtie,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Rond volle maan is de Leeuw-energie sterk. Je krijgt meer zelfvertrouwen, komt in je kracht en vindt de moed om naar buiten te treden met jouw talenten.

Hooggevoelige kinderen & volle maan

Tijdens een volle maan staan de zon (het mannelijke) en de maan, het vrouwelijke, in tegengestelde astrologische tekens. Dit veroorzaakt een spanningsveld tussen de eigenschappen ervan en creëert vaak een conflict tussen gevoel en verstand. Je kunt extra emotioneel of gevoelig zijn, slecht slapen en je onrustig voelen doordat jouw chakra’s meer openstaan. Vooral hooggevoelige kinderen kunnen hier veel last van hebben en drukker dan anders zijn.

Noordelijke Maansknoop: jouw levensmissie en talenten

De volle maan op woensdag 16 februari staat in het trotse teken Leeuw. Recht ertegenover staat de zon in het vernieuwende teken Waterman. Het zogenaamde T-vierkant met de Noordelijke Maansknoop, die jouw talenten en lotsbestemming aangeeft, geeft een extra spanning aan deze volle maan. Je kunt nu ontdekken welke vaardigheden je aan het ontwikkelen bent om je levensmissie te vervullen. Ook kun je helder krijgen wat jouw passie is; je wilt doen waar jouw hart ligt. Lukt het jou niet om tot je levensdoel te komen, dan kun je gefrustreerd raken.

Deze volle maan is vooral een periode waarin je reflecteert op en nadenkt over jouw toekomst. Waar haal je voldoening uit en wat zijn jouw talenten? Ook is deze tijd een voorbereiding op de Leeuwenpoort van 8 augustus. Je komt dan meer in je kracht en wat je wenst voor jouw leven krijgt dan een vervolg!

Leeuw: gul, aanwezig en behulpzaam

Tijdens deze volle maan is het zoeken naar een balans tussen de tegenstrijdige eigenschappen van de Leeuw en de Waterman, waar de zon in staat. De Leeuw is een krachtig en trots dier. Heb je veel eigenschappen van de Leeuw, dan sta je graag op de voorgrond, ben je behulpzaam en kun je een tikkeltje autoritair en egocentrisch zijn. Leeuwen zijn vaak echte leiders, die zeer beschermend naar dierbaren toe zijn. Ze zijn gul en kunnen genieten van luxe en uitstapjes met anderen. Ze hebben veel creatieve energie en houden ervan om zichzelf uit te drukken en gezien te worden. Wel zijn ze gevoelig voor vleierij; ze hebben regelmatig bevestiging nodig.

Waterman: idealistisch, vernieuwend en rebels

De Waterman daarentegen verzet zich juist tegen autoriteit. Dit teken is een voorstander van gelijkheid en rechtvaardigheid en zet zich graag in voor een ideaal. Vaak worden Watermannen excentriek gevonden, omdat ze vernieuwend zijn. Ze hebben veel nieuwe ideeën, kunnen rebels zijn en gaan meestal hun eigen unieke weg. De Waterman richt zich vaak op de minderbedeelden in de maatschappij en op samenwerking.

De uitwerking van volle maan: in je kracht staan

Rond volle maan is de Leeuw-energie sterk. Je krijgt meer zelfvertrouwen, komt in je kracht en vindt de moed om naar buiten te treden met jouw talenten. Je zoekt naar mogelijkheden om te laten zien wie je bent; je wilt meer in de schijnwerpers staan. Je behoefte aan aandacht kan groter dan anders zijn – let erop dat je dingen niet overdrijft en drama creëert…

De Waterman-invloed maakt je opstandig!

Door de Waterman-invloed gooi je makkelijk je kont tegen de krib. Je wilt je verzetten tegen dominant en egocentrisch gedrag van anderen. Je hebt bijvoorbeeld moeite met wetten en regels of de hiërarchie op je werk. Vooral wanneer je beperkt wordt in je vrijheid of wanneer er weinig respect is voor anderen en mensen niet gelijkwaardig behandeld worden. Misschien is een collega of leidinggevende dominant aanwezig, speelt er een concurrentiestrijd, is er jaloezie, geroddel of overdreven drama op de werkvloer.

Je kunt boos zijn wanneer collega’s de regels niet volgen of een lakse houding hebben, zodat het werk op anderen neerkomt. Misschien merk je dat je te weinig ruimte krijgt om vanuit je intuïtie te werken. Je wilt grotere vrijheid, meer thuis werken of een alternatieve werkplek gebruiken. Daarnaast kun je ook behoefte hebben aan vernieuwing op de werkvloer: een andere aanpak. Je kunt dus in opstand willen komen tegen onrechtvaardigheid of onderdrukking.

Waag de sprong in het diepe

De spanning neemt nog eens toe door het T-vierkant van de volle maan met de Noordelijke Maansknoop. Als je niet kunt doen waar je goed in bent, raak je mogelijk gefrustreerd. Als je het gevoel hebt dat je geremd wordt in je vrijheid, kun jij je plotseling willen losmaken van je werk. Je gaat je eigen weg: je zoekt een andere baan of begint een eigen onderneming. Eindelijk ga je doen wat je graag wilt, waardoor je dichter bij je zielsmissie komt. Je mag nieuwe stappen zetten en de sprong in het diepe wagen! Vertrouw op je ‘Hogere leiding’ en je intuïtie.

Watermantijdperk: leven vanuit je hart

We bewegen ons naar het Watermantijdperk, waarin gelijkwaardigheid, respect en vrijheid centraal staan. Hierdoor kun je sterk het gevoel hebben dat je controle wilt nemen over je eigen leven. Je wilt je losmaken van verstikkende samenwerkingsverbanden of je werkgever, zodat je meer vanuit jouw hart kunt werken. Zodat jij je kunt bezighouden met een hoger doel, jouw zielsmissie. Misschien zet jij je in voor een rustiger leven, leven in de natuur, of voor iets waarbij gekeken wordt naar het belang van iedereen. Je wilt meer vrijheid in je leven, maar wel voldoende financiële zekerheid.

Gedreven aan je carrière werken

Tijdens de volle maan in Leeuw staan Venus en Mars samen, waardoor ze elkaars uitwerking versterken. Beide staan in het aardse teken Steenbok. Het gevolg: jij kunt je nu enorm gedreven voelen op carrièregebied. Het kan zijn dat je graag een tree hoger op de ladder wilt komen en er alles aan doet om dat te bereiken. Je wilt zelfs jouw charme en creativiteit hiervoor inzetten. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met creatieve projecten. Discipline en structuur helpen je om te komen waar je wilt zijn. Je neemt je taken serieus en hebt geen zin in mensen die een lakse houding aannemen. Je kunt nu meer de leiding willen nemen, wat weleens tot botsende ego’s kan leiden. Maar je probeert de harmonie te bewaren en trekt je op tijd terug als het nodig is.

Wat voedt en inspireert jou?

Ceres, in de mythologie de godin van landbouw en moederliefde, maakt een mooie verbinding met Mercurius, de planeet van denken, handel en communicatie. Daardoor kun je nu veel nadenken over: waar haal ik precies geestelijke en emotionele voeding uit? Nieuwe contacten komen mogelijk op jouw pad, nieuwe vriendschappen worden gesloten. Je leert door deze mensen anders naar situaties en relaties te kijken. Binnen vriendschappen kun je op zoek zijn naar meer gelijkheid, nieuwe input, nieuwe uitdagingen en nieuwe interesses. Verder kan het contact met broers en zussen rond volle maan meer centraal staan.

Tweelingzielen: passie maar ook afstand

Tijdens de volle maan in Leeuw kan er een sterke seksuele aantrekkingskracht zijn tussen tweelingzielen. Dit komt door de samenstand van Venus, het vrouwelijke, en Mars, het mannelijke principe. Zelfs als de passie duidelijk voelbaar is, kan er tóch afstand gehouden worden. Het kan zijn dat jullie je werk of rol als ouder verkiezen boven de relatie.

Minderwaardigheidsgevoelens spelen hierbij mogelijk een rol. Dit kan gekwetste gevoelens en boosheid oproepen bij de andere twin, waardoor hij of zij zich terugtrekt.

In deze periode kunnen tweelingzielen zich dan ook op hun werk storten, om zo ‘problemen’ te ontwijken. Of omdat jullie graag je vrijheid willen behouden. Jullie kunnen contacten met anderen aangaan, die wat luchtiger en oppervlakkiger zijn. Contacten met wie je alternatieve ideeën kunt delen.

De ruimte die er ontstaat door de afstand, kan als doel hebben om te reflecteren op jezelf. Om te kijken waar je naartoe wilt in de toekomst. Wanneer je een bepaalde zekerheid en veiligheid probeert te vinden bij je tweelingziel, word je juist nu uitgedaagd om dit in jezelf te vergroten en te leren varen op je intuïtie.

Webinar 16 februari: Lichtreis volle maan in Leeuw

Karin en Danique Vergeer organiseren op 16 februari een online Lichtreis voor de volle maan in Leeuw. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze volle maan, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing. De healing is een voorbereiding op de Leeuwenpoort op 8 augustus en kan intens zijn.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

 

 

Dit kun je tijdens de volle maan doen:Source link
je zielsmissie ontdekken & je eigen weg gaan

error: Content is protected !!