Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

Lodewijk Asscher: ‘Haal Ziyech terug naar Ajax!’

Lodewijk Asscher: ‘Haal Ziyech terug naar Ajax!’

Volgens transfergoeroe en insider bij veel kopende en verkopende clubs, Fabrizio Romano, staat Chelsea open voor een verkoop van Ziyech. De 29-jarige middenvelder kwam afgelopen seizoen tot 44 optredens voor de Blues, alle competities meegerekend. Dat is zeker niet slecht, maar een vaste basisspeler was hij ook niet.

Volgens Romano is Chelsea bereid te luisteren naar een ‘belangrijk voorstel’, als het gaat om geïnteresseerde partijen die Ziyech willen overnemen. De Marokkaanse international heeft nog een contract tot 2025 op Stamford Bridge. In 2020 verliet hij Ajax voor de Engelse Premier League. Chelsea telde 40 miljoen euro voor hem neer en zal zeker wat geld van die investering willen terugzien.

Hashtag

Sinds er geruchten gaan dat Ziyech weg mag bij Chelsea, is er vooral bij Ajaxfans een sterke roep ontstaan om hem terug te halen naar Amsterdam. De middenvelder was tussen 2016 en 2020 zeer succesvol bij Ajax, met het bereiken van een Europa League-finale, een landstitel, een KNVB Beker en een halve finale in de Champions League.

Ajaxsupporter en voormalig politicus van de Partij van de Arbeid (PvdA), Lodewijk Asscher, laat er op Twitter geen misverstand over bestaan. De ex-vicepremier en geboren Amsterdammer doet ‘namens iedereen die van Ajax, de beste club van Nederland, houdt’ een belangrijk voorstel aan Romano. Hij sluit af met de hashtag: “#BringBackZiyech!”

Asscher heeft zijn liefde voor Ajax nooit onder stoelen of banken gestoken. Voor de meelezers uit Engeland, of andere landen, verduidelijkt hij zijn tweet, door Nederland te omschrijven als ‘dat kleine koninkrijk bij de zee, dat Cruijff, Van Basten en Bergkamp voortbracht’. Ook dat trio werd groot bij Ajax.

Het is nog onduidelijk wat de toekomstplannen van Ziyech zijn. Het is ook niet zeker of hij later dit jaar met Marokko naar het WK in Qatar gaat. De sierlijke linkspoot leeft in onmin met bondscoach Vahid Halilhodzic.

Source link

error: Content is protected !!