About Us

Maandelijkse Skanda Shashti Vrat: remedie tegen ziekten, angst, angst en conflicten

Maandelijkse Skanda Shashti Vrat: remedie tegen ziekten, angst, angst en conflicten

Skanda Shashti Vratof snel, is een krachtig ritueel ter ere van Muruga/Skanda/ Kartikeya, de zoon van Shiva En Parvati. Hij is de godheid van de planeet Kuja of Mars.

Hindoes die problemen ondervinden vanwege de ongunstige plaatsing van Mars in hun horoscoop en degenen die door Kuja Dasa gaan, voeren dit ritueel vaak uit om de nadelige effecten te overwinnen. Door Skanda Shasti Vrat te observeren, hopen ze Muruga een plezier te doen en zijn bescherming in te roepen tegen de verderfelijke effecten van Mars.

Symptomen van Mars-aandoeningen in uw horoscoop

1. Je altijd moe en lusteloos voelen
2. Gevoelens van woede en wraak
3. Problemen in relaties
4. Laag zelfvertrouwen en gebrek aan passie in het leven
5. Naamloze angsten en zorgen
6. Frequente ongevallen

Shasti geeft de 6e maandag van zowel de wassende als de afnemende maan twee weken aan. De 6e dag van de wassende maanfase is zeer gunstig voor het uitvoeren van aanbidding en boetedoeningen. Shasti betekent dus de 6e dag van Shukla Paksha, de wassende maan of de 6e wassende maan. De Shasti die op Shukla Paksha valt in de hindoeïstische maand Kartik/Ashwin (oktober-november) is Skanda Shasti.

Skanda Shasti is een belangrijke dag in de hindoeïstische kalender, vooral voor Tamil-hindoes. Skanda is de oudste zoon van Shiva en Parvati en de oudere broer van Ganesha. De dag staat volledig in het teken van Skanda en wordt ook wel Kanda Shasti genoemd.

Wanneer Panchami Tithi eindigt, of Shasti Tithi begint tussen zonsopgang en zonsondergang, worden zowel Panchami als Shasti vervoegd en wordt deze dag gekozen voor de Vrat.

De Dharmasindhu en Nirnayasindhu noemen deze regel, die ook wordt gevolgd in de Murugan-tempels van Tamil Nadu. Soora Samharam-dag wordt een dag voor Shasti Tithi waargenomen als de vorige dag, Shasti Tithi, wordt gecombineerd met Panchami Tithi.

Hoewel alle Shasti Tithis zijn opgedragen aan Murugan, is de Shukla Paksha Shasti tijdens de maand Kartik erg belangrijk. Op deze dag observeren toegewijden een zesdaags vasten dat doorgaat op de dag van Soora Samharam. De volgende dag is Thiru Kalyanam.
Muruga werd geboren op Shasti Tithi. Vandaar dat mensen deze dag vieren en vasten om hem te eren en zijn zegeningen af ​​te roepen. Het vasten moet beginnen vanaf Panchami.

Dit vasten is erg belangrijk in de mythologie. Koning Sharyati en Saint Bhargava worden ook geassocieerd met het festival. Volgens de legende kreeg Saint Chyavan op deze dag zijn gezichtsvermogen terug.

De Brahma Vaivarta Purana beweert dat een dood kind dankzij dit vasten weer tot leven kan worden gewekt, zo groot is zijn kracht. Skanda Shashti-aanbidding wordt in de Purana’s van groot belang geacht. Skanda, die werd geboren uit Shiva’s energie, nam bij de geboorte 6 verschillende vormen aan. De Purana’s en Upanishads waren welsprekend over de grootsheid van Skanda.

Skanda Shashti-aanbidding

Toegewijden aanbidden op deze dag Skanda, Shiva en Parvati. Skanda’s idool is geïnstalleerd en lampen branden. Het idool wordt gebaad en versierd met nieuwe kleren. Toegewijden bieden ook eten of snoep aan. Op deze dag moet men vlees, alcohol, ui en knoflook vermijden. Sommige toegewijden blijven alle 6 dagen in een tempel om verleidingen te vermijden. Heiligen houden zich aan een strikte boetedoening, waaronder Maun vrat (gelofte van stilte).

Legende van Skanda

Skanda werd geboren om de demon Tarakasura en zijn broers, Soorapadman en Simhamukhan, die de Deva’s kwelden, te vernietigen. Alleen een zoon van Shiva kon ze doden. Voor dit doel werd Skanda geboren. Hij was ook de commandant van de goden. Kartikeya doodde de demonen en herstelde de vrede in de hemel.

Muruga geneest Adi Shankaracharya

Eens leed de grote spirituele leider, Adi Shankaracharya, aan een kwaal. Nadat hij goddelijke instructies had gekregen om Murugan te aanbidden in Tiruchendur, ging hij daarheen en werd genezen. Hierna componeerde hij de Subramanya Bhujangam. Daarin zegt hij dat degenen die Muruga in Tiruchendur met echt geloof aanbidden, gezondheid, geluk en voorspoed zullen verwerven.
De Shasti vrat wordt meestal gedurende 6 dagen waargenomen. Het begint vanaf de eerste maandag na Amavasya in de maand Karthik en gaat door tot de 6e maandag.
Maar men kan dit ritueel ook elke maand uitvoeren tijdens de Shasti Tithi (6e maandag).

Rituelen voor Skanda Shasti Vrat

1. Eer Mars door te zwijgen. Doe dit de hele dag of tijdens Mars hora.
2. Je kunt eenvoudig vasten. Vrat wordt meestal geïnterpreteerd als vasten, maar het betekent ook ‘gelofte’ of het naleven van bepaalde zelfopgelegde disciplines. Het kan al dan niet een vasten bevatten. Je kunt in deze periode ook iets opgeven wat je echt leuk vindt.
3. Teken of schilder een Vel (speer), het goddelijke wapen van Muruga. Als je thuis een vel hebt, aanbid het dan bij je altaar.
4. Lees enkele hoofdstukken uit de Skanda Purana.
5. Luister naar of zing de Skanda Shashti Kavacham, Subramanya Bhujangam of Skanda Guru Kavacham.
6. Vermijd niet-vegetarisch voedsel.
7. Zing de mantraOm Saravana Bhava, 108 keer of meer.
8. Je kunt de Skanda Shasti Kavacham ook 36 keer reciteren.
9. Bied 5 elementen aan Skanda – lamp, Chandan (sandelhoutpasta), water en een zoet gerecht voor Neivedya, wierook en bloemen.
10. Spreek niet slecht over anderen.

Voordelen van Skanda Shasti Vrat

Volgens de heilige teksten kan het observeren van Skanda Shasti Vrat de volgende voordelen opleveren:

  • Weert negatieve energieën af
  • Helpt obstakels te overwinnen
  • Bereik succes in alle inspanningen
  • Het chanten van de hymne Skanda Shasti Kavacham kan een goede gezondheid schenken en rijkdom aantrekken
  • Murugan is de opperheer van Mangal, of planeet Mars, dus het aanbidden van hem kan Marsl-aandoeningen in de geboortehoroscoop verwijderen
  • Geeft moed en vertrouwen om problemen in het leven het hoofd te bieden

De post Maandelijkse Skanda Shashti Vrat: remedie tegen ziekten, angst, angst en conflicten verscheen als eerste op Astroved-blogs.

#Maandelijkse #Skanda #Shashti #Vrat #remedie #tegen #ziekten #angst #angst #conflicten

Meer dan 1.777 tevreden klanten.

NUNO is gewaardeerd op 4,9 uit 5, gebaseerd op 1777 reviews

 
1777 reviews

You cannot copy content of this page