Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

Nieuwe maan in Stier 30 April 2022

Nieuwe maan in Stier 30 April 2022

Graag vertellen we je alles over de Nieuwe Maan in stier van 30 April 2022. Een bijzondere maan met mysterieuze donkerte maar ook een lekkere positieve flow. Een zonsverduistering met mogelijkheden en een frisse nieuwe zwarte maan. Het blijft niet bij vertellen over de nieuwe maan ook laten we een bijpassend Maan Ritueel zien!

Frisse Start

Iedere maanfase heeft zijn eigen betekenis, die van een Nieuwe Maan staat spiritueel gezien voor een nieuw begin. Tijdens een Nieuwe Maan is de maan niet zichtbaar en maakt ze zich klaar voor een nieuwe cyclus. Aangezien dit de tweede Nieuwe Maan is in de maand april hebben we te maken met een zogenoemde Zwarte Maan. Het verandert niet veel aan de sterkte, of betekenis van deze maan maar geeft ons een extra mogelijkheid om fris aan de nieuwe maand te beginnen.

Nieuwe Mogelijkheden

De Zonsverduistering geeft wél een extra boost aan deze Nieuwe Maan; verduisteringen worden binnen de astrologie gezien als voortekenen van dramatische veranderingen en deze kosmische gebeurtenissen zorgen ervoor dat de kaarten opnieuw worden geschud zodat we op het juiste pad terecht komen, die van ons lot. In combinatie met de Nieuwe Maan zorgt deze Zonsverduistering voor nieuwe vooruitzichten die tot uiting komen op een manier die veel sneller is dan we gewend zijn. De verduistering gebeurt op de Stier-Schorpioen as, die ons vraagt om balans te vinden tussen ons fysieke leven hier op aarde en onze spirituele verlichting. Gebruik deze energie om (intimiteit)problemen, onverwerkte schuld en trauma’s, schaamte en angst op te lossen om dichter bij jezelf te komen en in te zien wat je waard bent. Deze veranderingen zijn langdurig, verwacht nieuwe kansen en mogelijkheden en deuren die open zwaaien zonder waarschuwing.

Uranus & Mars

Verduisteringen zorgen altijd voor onvoorspelbare energie, dit wordt nog eens versterkt door de uitlijning van de Nieuwe Maan met de ‘rebel’ Uranus. Uranus staat bekend als de planeet van onverwachte verandering, we kunnen dus verrassende shake-ups in ons leven verwachten en wat er ook mag gebeuren, saai wordt het zeker niet. Motiverende Mars heeft ook een verbinding met deze eclips en zal ons de kracht en vastberadenheid geven die we nodig hebben om deze veranderingen door te komen. We zullen over onze grenzen moeten gaan, buiten onze comfortzone moeten treden maar deze uitdagingen zullen uiteindelijk helpen om te groeien, tot het beste wat we kunnen zijn.

Positieve energie

Ondanks dat verduisteringen vaak plotselinge veranderingen teweeg brengen hoeven deze niet altijd negatief te zijn, de samenstand tussen de planeet van de liefde, overvloed en mystiek bewijst dit. Venus, Jupiter en Neptunus maken alle drie deel uit van het Vissen stellium dat de afgelopen maand. Deze mix van energieën maakt deze emotionele Nieuwe Maan nog gevoeliger en brengt mogelijkheden voor een prachtig nieuw begin in liefde of creativiteit.

Nieuwe Maan Ritueel

De Nieuwe Maan in Stier is een perfecte gelegenheid om een Maanritueel te doen die zich focust op het loslaten van het materialistische en ongezonde relaties. Om te beginnen zoeken we de ‘Hogepriester’ uit het deck aangezien deze kaart gekoppeld is aan Stier. Focus op deze kaart, zodat de energieën van deze Nieuwe Maan in Stier te allen tijde aanwezig zijn om ons te helpen focussen op hetgeen dat Spirit ons wilt laten weten.

Voor dit ritueel gebruiken we een willekeurige set kaarten (eender welke Tarot set is prima) en een aantal stenen die de energetisch verbonden zijn aan Stier. Met dit ritueel kiezen we naast de Maansteen, voor Ametrien, Rozenkwarts, Rhyoliet en Seleniet.

Cleanse jezelf, de ruimte en de materialen, steek een kaars aan en ontspan. Schudt de kaarten zoals gewoonlijk, trek er vier en leg ze uit zoals hierbeneden is aangegeven.

  1. Welke emoties moet ik loslaten? – waar houd ik mij aan vast, wat ik los mag laten? Wat moet ik niet langer vasthouden in mijn energieveld?
  2. Welke onbewuste wrok moet ik loslaten? – ben ik nog ergens boos/verdrietig over? Wat heb ik nog niet geheeld?
  3. Waar ben ik te bezitterig of controlerend over geweest? – Welke delen van mijn leven worden beter als ik het leven gewoon accepteer zoals het is?
  4. Hoe kan ik meer accepteren? – Wat zal mij helpen om meer te accepteren wat ik niet kan beheersen?

Door deze vragen te stellen en te beantwoorden weten we wat we achter kunnen laten in de maand April met behulp van de Nieuwe Maan. Schrijf de antwoorden op een papiertje en verbrand deze (let op: veiligheid staat voorop!). Met dit Maanritueel openen we de deuren voor nieuwe kansen. Ondanks dat de energie van verduisteringen wordt beschouwd als te chaotisch voor manifestaties, kan dit ritueel helpen om zorgen los te laten en te vertrouwen dat Spirit ervoor zorgt dat alles zal gaan zoals het hoort te gaan.

Geschreven door Nienke Huinink

 

 

 

 

 

 

 Source link
Nieuwe maan in Stier 30 April 2022

error: Content is protected !!