Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

ontdek wat jij nodig hebt vanuit je Human Design

ontdek wat jij nodig hebt vanuit je Human Design

Je hebt vast wel eens het oude cliché gehoord, “Het leven komt niet met een handleiding.”  Maar wat als je wel zo’n handleiding van jezelf kon downloaden? Wat als ik je zou vertellen dat er een stukje spirituele technologie bestaat waarmee je een kijkje kunt nemen in je zielscontract om te bevestigen wie je bent, waarom je hier op deze planeet bent, welke lessen je hier te leren hebt en welke gaven je hier bent om te delen?

Human design

In 1987 kreeg Ra Uru Hu (de bedenker van Human Design) een boodschap door, namelijk de hele handleiding voor het leven. Dit werkte hij helemaal uit in en boek over Human Design dat o.a. astrologie, Kabbalah’s Levensboom, het Chakra Systeem, en de I’Ching met de moderne wetenschappen van biochemie, genetica, en theoretische en kwantum fysica combineert. Dit innovatieve nieuwe instrument biedt iedereen die openstaat voor het experiment inzicht in hun hogere doel en de handvaten om een authentiek leven te leiden.

Is Human Design nieuw voor je? Lees dan zeker dit eerder verschenen artikel. 

In dit artikel ga je lezen over de elementen in je Human Design chart die je meer vertellen over je spirituele groei.

De 9 centra in Human Design

We beginnen bij de centra in je Human Design. Volgens het Human Design systeem bestaat onze energetische samenstelling uit negen energiecentra, die ruwweg overeenkomen met de zeven chakra’s, en elk regelt een verschillend aspect van onze energie:

Hoofd/krooncentrum (Sahasrara Chakra): inspiratie

AjnaCentrum (Derde Oog/Ajna Chakra): problemen oplossen/leren

Keelcentrum (Vishudha Chakra): communicatie en manifestatie

Hart/wilcentrum (Anahata Chakra): verlangens, wilskracht, eigenwaarde en financiën

Ego/Identiteitscentrum (Anahata Chakra): waarden en identiteit

Emotioneel/Zonnevlecht Centrum (Manipura Chakra): gevoelens en emoties

Miltcentrum (Manipura Chakra): angsten en intuitie

Sacraalcentrum(Svadhisthana Chakra): vitale levenskrachtenergie

Wortelcentrum (Muladhara Chakra): druk, stress en adrenaline

In het chakrasysteem kunnen chakra’s geblokkeerd of geopend zijn, maar Human Design volgt een andere benadering en we worden geboren met elk centrum gedefinieerd of ongedefinieerd. Via onze gedefinieerde centra hebben we vaste en consistente toegang tot de energie die dat centrum brengt, en via onze open of ongedefinieerde centra zijn we kwetsbaarder voor de invloeden (zowel positief als negatief) van anderen.

Het milt centrum in je Human Design

Je Miltcentrum is de plek van je intuïtie en speelt dus een belangrijke rol in je spirituele ontwikkeling. Als je dit centrum niet ingekleurd hebt, ben je waarschijnlijk heel goed in het lezen van angst en bezorgdheid bij anderen, en ook in het aanvoelen wanneer iemand ziek is.

Het Miltcentrum is niet alleen een angstcentrum; het is ook een goed-voelen-centrum, en mensen met een open Miltcentrum vinden het heerlijk om in de buurt te zijn van mensen met een ingekleurd Miltcentrum, vooral als die persoon good vibes heeft.. Mensen met een open Miltcentrum hebben geen constante toegang tot de intuïtieve energie die de Milt kan leveren.

De grootste les voor als je dit centrum niet ingekleurd hebt is dat je nooit impulsieve beslissingen mag nemen. Je angst/goed gevoel impulsen worden zo sterk beïnvloed door wie er om je heen is dat je altijd moet afgaan op je autoriteit en strategie bij het nemen van grote beslissingen.

Is jouw Miltcentrum ingekleurd? Dan is het belangrijk dat je echt gaat leren vertrouwen op je intuïtieve impulsen. Je voelt heel snel of iets goed voelt of niet. Dit centrum heeft de neiging om te communiceren met de taal van angst, dus deze ingevingen kunnen zich manifesteren als een plotseling gevoel van angst, of een verstrakking/verkramping. Het is belangrijk dat je voor jezelf deze energie leert lezen: is het angst omdat iets slecht voor je is, of omdat iets spannend maar onbekend is? Als je eenmaal hebt geleerd hoe je die intuïtieve energie kan lezen is het belangrijk om er iets mee te doen. En dat betekent ook NEE zeggen tegen hetgeen wat intuïtief niet goed voelt.

Je hoofd is niet het antwoord

We weten allemaal dat het spirituele pad je steeds dichter bij jezelf brengt, naar je gevoel, je kern. Je hoofd en dus ratio willen je graag houden waar je bent want dat is veilig. Ook in Human Design heb je een Hoofdcentrum waar veel over te ontdekken valt.

Het Hoofdcentrum is altijd opzoek naar inspiratie en antwoorden. Dit is zeker het grootste struikelblok van het hebben van een open Hoofdcentrum.

Afhankelijk van welke poorten aanwezig zijn, kunnen de vragen die je stelt en de antwoorden die je zoekt via het Hoofdcentrum ofwel logisch, abstract of persoonlijk van aard zijn. Dit centrum is uniek in die zin dat het slechts verbonden is met één ander centrum in het lichaam (het Ajnacentrum), en het is één van de twee drukcentra in het lichaam. De druk die we ervaren vanuit het Hoofdcentrum is druk om betekenis te vinden in het leven, of de urgentie om een antwoord te zoeken op een probleem.

70% van de bevolking heeft dit centrum open dus geef jezelf de ruimte om te zakken in je lichaam voor antwoorden. Je strategie in Human Design is hier heel belangrijk voor.

Meditatie kan een hele goede tool zijn om rust te geven tijdens momenten dat je heel erg in je hoofd zit. Daarnaast geef ik ook altijd de tip om al je vragen op te schrijven in een journal. Op die manier creëer je voor jezelf een overzicht met alles wat er in je hoofd afspeelt. Streep dan de vragen door die niet relevant voor je zijn.

Geschreven door Stephanie Smolders

Door je hart te openen en je lichaam te voelen, ben je in staat om te ontdekken wat jou beweegt en kun je groeien in spiritualiteit en in welzijn. Susan Aposhyan weeft inzichten uit verschillende wetenschappelijke, psychologische en spirituele tradities samen tot een praktisch pad naar belichaamde spiritualiteit. De oefeningen, meditaties, visualisaties en tekeningen helpen je bij het vinden van jouw weg op dit pad.

Bestel jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

Lees ook deze artikelen:Source link
ontdek wat jij nodig hebt vanuit je Human Design

error: Content is protected !!