About Us

Overpeinzingen over de linker- en rechterhersenhelft van astrologen

Overpeinzingen over de linker- en rechterhersenhelft van astrologen

artiest onbekend?

Astrologie vereist zowel een linker- als een rechterhersenhelft. De linkerhersenhelft is nodig om de symbolen en hun betekenis te leren, en de basistechnieken om een ​​grafiek af te bakenen (interpreteren). De rechterhersenhelft is nodig voor de synthese van energieën en grafiekfactoren die op gespannen voet staan ​​met elkaar en om een ​​thema of een reeks thema’s te bedenken die nuttig zullen zijn voor de cliënt.

Ik had mijn eerste astrologische lezing rond 1970 en werd er verliefd op, maar het was erg moeilijk om astrologie te leren in die tijd. Over linkerhersenhelft gesproken – we moesten algoritmen uitvoeren en tabellen en verschillende berekeningen gebruiken en veel van de grafieken waren fout. Lange tijd dacht ik dat Stier in opkomst was vanwege een wiskundige fout in mijn eerste lezing (het is Tweelingen). Ik kende Steve Forrest sociaal en hij werd mijn eerste leraar in wat toen psychologische astrologie heette. Geautomatiseerde astrologie maakte het gemakkelijker om allerlei technieken toe te voegen: variaties in voortschrijdende horoscopen, aspecten tussen planeten die vrijwel oneindig lijken (AstroGold biedt er 32, waaronder iets dat een QuinqueUndecile wordt genoemd en waar ik nog nooit van heb gehoord). Maar in mijn praktijk gebruik ik meestal mijn rechterhersenhelft, het creatieve intuïtieve brein, en hoe meer details ik in de kaart probeer te stoppen, hoe minder ik het kan zien en het verhaal dat het vertelt kan lezen.

De bloei van het gebruik van oude praktijken in de heropleving van de Hellenistische astrologie heeft een groot aantal nieuwe technieken op het gebied van astrologie gebracht. Het gebruik van waardigheid en termen (de heerschappij over bepaalde segmenten van sterrenbeelden) kan inzicht bieden in de manier waarop verschillende planeten met elkaar omgaan. Maar om deze technieken te gebruiken, heb je een vaardige linkerhersenhelft nodig, en door deze regels en gestructureerde methodologieën te volgen, kun je de rechterhersenhelft volledig verliezen – de innerlijke stem die inzicht kan bieden terwijl we ons een weg banen door de kaart.

Ik geloof dat we worden geboren met bepaalde talenten en dat er een grens is aan wat we kunnen bereiken als we dat talent niet hebben. Maar hoewel die mogelijkheden misschien beperkt zijn, zijn ze niet onmogelijk. Ik vertrouw misschien te veel op mijn rechterhersenhelft omdat het gemakkelijk gaat. Het leren van nieuwe technieken en praktijken zou mijn werk waarschijnlijk verrijken, en ik ben altijd nieuwsgierig om meer te leren. Een astroloog met de linkerhersenhelft kan leren op zijn intuïtie te vertrouwen door deze te gebruiken.

Astrologen zijn het over de meeste dingen oneens. Astrologie wordt geregeerd door Uranus, en Uranus vereist het in twijfel trekken van de status-quo en nergens is dit duidelijker dan op dit moment op Twitter, waar een strijd woedt tussen een Renaissance-astroloog en een Hellenistische astroloog en moderne astrologen voorlopig buiten de strijd worden gehouden , dankbaar.

Terwijl Pluto de tekens doorkruist, is het veld van de astrologie veranderd. Pluto in Weegschaal bracht een focus op relatie-astrologie (bedankt Linda Goodman’s Love Signs). Pluto in Schorpioen bracht psychologische astrologie (bedankt Liz Greene en Howard Sasportas). Pluto in Boogschutter bracht een vertaling van oude Hellenistische teksten naar het Engels voor verdere analyse tijdens Pluto in Steenbok (bedankt Rob Hand en Chris Brennan). Ik heb goede hoop dat als Pluto door Waterman beweegt, het teken van innovatie en genialiteit, het ons naar een rijk zal brengen waarin een open dialoog ons naar een nieuw ontwaken van de astrologische taal brengt.

De post Overpeinzingen over de linker- en rechterhersenhelft van astrologen verscheen als eerste op Astrologische lezingen en geschriften door Lynn Hayes.

2023-02-14 18:14:46

Meer dan 1.777 tevreden klanten.

NUNO is gewaardeerd op 4,9 uit 5, gebaseerd op 1777 reviews

 
1777 reviews

You cannot copy content of this page