About Us

Planetair nieuws: Mercurius in Waterman en de Vissen Nieuwe SuperMaan

Planetair nieuws: Mercurius in Waterman en de Vissen Nieuwe SuperMaan

Astrologische update voor de week van 13-20 februari 2023

artiest onbekend?

Mercurius in Waterman. Mercurius verliet op 11 februari het solide, praktische teken Steenbok voor Waterman en voegde zich bij de Zon en Saturnus in het teken van het collectief. Waterman is een heel droog teken – geregeerd door zowel Saturnus als Uranus, Waterman is de essentie van rationeel denken en logica, dus wanneer de planeet van de geest (Mercurius) in het teken van logica (Waterman) staat, ligt de nadruk op rede en onthechting (heerschappij van Saturnus) in tegenstelling tot het gevoel en de intuïtie van de watertekens. Waterman wordt echter gesymboliseerd door de “waterdrager”, die de wijsheid van het leven weerspiegelt die vanuit de hemel stroomt, door intuïtie en de hogere geest (de Uranus-verbinding).

Terwijl Mercurius de komende weken in Waterman staat, zal het een wisselwerking hebben met vrijwel elke andere planeet aan de hemel – sommige harmonieus en sommige uitdagend. Maar deze zeer actieve Mercurius suggereert dat de geest en mentale functies gedurende deze periode zullen worden benadrukt en dat we kunnen worden overspoeld met nieuwe ideeën die tot enige mentale uitputting kunnen leiden. Mercurius in Waterman kan erg elektrisch zijn, wat kan leiden tot overbelasting, dus enige tijd doorbrengen met stille contemplatie zal helpen om elke neiging tot overdenken en een geest die niet stopt met racen, in evenwicht te brengen.

Zon komt Vissen binnen, en de derde Nieuwe SuperMaan op rij. Deze week brengt de Vissen Nieuwe Maan op 20 februari net nadat de Zon Vissen binnengaat. Dit is de derde nieuwe maan in perigeum (het dichtst bij de aarde) op rij, het begin van het seizoen van Vissen en een opkomst van hartopenend mededogen en de verlichting van de verbeelding. Met de nieuwe maan op het punt dat het dichtst bij de aarde staat, en op de eerste graad van Vissen, is het misschien gemakkelijker om af te stemmen op de verlangens van ons hart terwijl we onze koers voor de volgende maand uitstippelen. Intenties geplant op de nieuwe maan kunnen tot wasdom komen, en de supermaan kan deze instincten sterker en duidelijker maken.

We hebben de afgelopen jaren zoveel Saturnus gehad, waarbij Saturnus door zijn twee heerschappijtekens van Steenbok en Waterman gaat, maar Saturnus zal binnenkort (7 maart) Vissen binnengaan. Het smelten van de Saturnische structuren in de oceaan van goddelijke wijsheid en creativiteit in Vissen kan enige verwarring veroorzaken en zal een inspanning vergen om het evenwicht te bewaren. Wat is een beter moment om dit op zijn plaats te zetten dan deze Vissen Nieuwe Maan door het hart te openen voor het mysterie terwijl we onze voeten volledig op de grond houden. Dit vereist veel intentie, omdat er op dit moment een gebrek aan aarde in de lucht is, en de aarde is het element dat ons aanmoedigt om de realiteit en de details van ons leven te omarmen.

Dit is wat je deze week nog meer moet weten ((Data en tijden zijn voor de oostelijke tijdzone, hier is een tijdzone-omzetter aanpassen aan uw plaats.)

Maandag 13 februari. De week begint met de Maan in Schorpioen, en het is erg druk op maandag, interactie met Venus, Neptunus, Zon, Saturnus en ten slotte Pluto voordat het om 20:31 uur Boogschutter binnengaat. Een drukke maan, vooral in Schorpioen met zijn intense emoties, suggereert een dag met veel ups en downs, waardoor we opnieuw in balans moeten komen als we niet in het middelpunt staan. Gelukkig nadert de Zon een uitlijning met stabiele Saturnus die later in de week zal culmineren, en de Maan zal dat aspect vandaag “vertalen” om voor wat noodzakelijke verankering te zorgen. (Maan driehoek Venus 5:16 uur, driehoek Neptunus 9:48 uur, vierkant Zon 11 uur, vierkant Saturnus 15:53 ​​uur, sextiel Pluto 18:51 uur.)

Dinsdag 14 februari. Op Valentijnsdag hebben we Venus, planeet van liefde, die een conjunctie nadert met Neptunus, planeet van hogere liefde en mededogen. We zouden zelfs kunnen zeggen dat dinsdag een hoogtepunt biedt van de uitbreidende kracht van liefde, wat geen slechte zaak is om te hebben op een vakantie die vol verdriet en ontevredenheid kan zijn. De Maan werkt ook mee, met overwegend harmonieuze aspecten gedurende de dag en met de Maan in Boogschutter hebben we de neiging om meer expansief en optimistischer te zijn. Dit is een geweldige dag, niet alleen voor onze persoonlijke interacties, maar ook voor elke vorm van creatieve inspanning (Maan sextiel Mercurius 3:39 uur, sextiel Ceres 8:03 uur, driehoek Jupiter 11:56 uur, driehoek Cheiron 19:33 uur, tegenover Mars 21:06 uur.)

artiest onbekend?

Woensdag 15 februari. Dat Venus/Neptunus-aspecten culmineren in de ochtend en beginnen af ​​te nemen gedurende de dag, maar nog steeds duidelijk zullen zijn in onze interacties met anderen, aangezien de Maan de uitlijning opnieuw zal activeren. We hebben ook een Mercury/Ceres-driehoek om de genezing te vergemakkelijken van eventuele ruwe randen die de afgelopen dagen zijn ontstaan. Ceres leert ons om voor onszelf en de fragiele balans van lichaam, geest en ziel te zorgen en Mercurius biedt hier de mentale focus om het uit te zoeken.

De Maan zal net voor middernacht de door Saturnus geregeerde Steenbok binnengaan, en de uitlijning van de Zon met Saturnus wordt vandaag ook opgebouwd om de broodnodige aardse stabilisatie te bieden die een paar dagen zal aanhouden. (Venus conjunct Neptunus 7:25 uur, Maan vierkant Neptunus 14:05 uur, vierkant Venus 14:42 uur, sextiel Zon 19:03 uur, Mercurius driehoek Ceres 19:24 uur, Maan sextiel Saturnus 20:05 uur, Maan gaat Steenbok 11 binnen :59 uur.)

Donderdag 16 februari. Vandaag gaan we de piekstabiliteit in met de Zon conjunct Saturnus en de Maan in Steenbok. Als je iets moet organiseren of een doel moet bereiken, heb je vandaag genoeg focus om het te doen! Zorg ervoor dat je wat vrije tijd plant in de middag EST wanneer een Maan/Jupiter-aspect een beetje vrijheid vereist, en pas op voor wat gekwetste gevoelens in de avond. (Maan vierkant Ceres 10:30 uur, Zon conjunct Saturnus 11:48 uur, Maan vierkant Jupiter 15:10 uur, vierkant Cheiron 21:46 uur.)

Vrijdag 17 februari. Vrijdag zou een uitstekende dag zijn voor het plannen of visualiseren van welke aard dan ook met Mercurius in innovatieve Waterman in combinatie met optimistische Jupiter om de geest te verruimen en iets nieuws mogelijk te maken. De Steenbok-maan biedt de structuur om op deze nieuwe ideeën voort te bouwen, en de vibes zijn over het algemeen vrij positief tot laat in de avond EST wanneer de maan en Pluto elkaar ontmoeten op de 29e graad Steenbok. Dit suggereert het hoogtepunt van iets dat klaar is om te worden vrijgegeven, en de lei wordt schoongeveegd voordat de maan Waterman binnengaat, net na middernacht EST. (Maan driehoek Uranus 12:55 uur, sextiel Neptunus 15:15 uur, sextiel Venus 20:06 uur, Mercurius sextiel Jupiter 21:13 uur, Maan conjunct Pluto 23:17 uur.)

Zaterdag 18 februari. Vandaag gaat de Maan net na middernacht Waterman binnen om ons over te brengen naar een stemming van ontwaken en nieuwe ideeën, en dan gaat de Zon Vissen binnen en begint de verschuiving naar het Vissenseizoen (zie de inleidende paragrafen voor meer informatie). We hebben ook een gebouw met een Venus/Pluto-aspect dat op zondag zal uitmonden, wat zal helpen om onze verbindingen met anderen te versterken en de betekenis van onze relaties te verdiepen.

Het balanspunt vinden tussen het mentale ontwaken van de Waterman-maan en het dromerig verlangen van Vissen naar een vredige stroom is een thema de komende dagen terwijl we de energieën van de Nieuwe Maan van maandag tegemoet gaan. (Maan gaat Waterman binnen 12:34 uur, driehoek Ceres 10:21 uur, sextiel Jupiter 15:50 uur, Zon komt Vissen binnen 17:34 uur, Maan komt Mercurius binnen 17:35 uur, sextiel Cheiron 21:42 uur.)

Zondag 19 februari. Het hoogtepunt van een harmonieuze combinatie van Venus en Pluto vandaag, maakt dit de perfecte dag om relatieproblemen op te lossen of om gewoon tijd door te brengen met iemand van wie je houdt op een manier die je gelukkig maakt. De Waterman-maan verlangt naar vriendschap en het gezelschap van gedeelde idealen, en is tegenwoordig grotendeels coöperatief.

De Maan komt net voor middernacht Vissen binnen en zet de deur wijd open voor de energieën van de Nieuwe Maan Vissen om net na middernacht binnen te stromen. Venus zal vlak daarna Ram binnengaan, wat ons eraan herinnert dat zelfs als we ondergedompeld zijn in de wateren van goddelijke magie (Vissen), we nog steeds individuele wezens zijn (Ram). Een Mercurius/Chiron-aspect zal worden opgebouwd om de kracht van de geest om te genezen te vergemakkelijken, wat zal helpen voorkomen dat we onszelf volledig verliezen in de poelen van mededogen. (Maan vierkant Uranus 12:41 uur, driehoek Mars 1 uur, Venus sextiel Pluto 12:04 uur, Maan conjunct Saturnus 9 uur, Maan gaat Vissen binnen 23:56 uur.)

Op maandag we zullen een nieuwe post hebben, maar de nieuwe maan vindt die dag plaats om 02:05 uur EST en de energie ervan zal nog een paar dagen daarna blijven hangen.

Ik hoop dat je een geweldige week hebt, gevuld met de magie en het hart van de Nieuwe Maan van Vissen. ❤️

De post Planetair nieuws: Mercurius in Waterman en de Vissen Nieuwe SuperMaan verscheen als eerste op Astrologische lezingen en geschriften door Lynn Hayes.

2023-02-14 12:55:35

Meer dan 1.777 tevreden klanten.

NUNO is gewaardeerd op 4,9 uit 5, gebaseerd op 1777 reviews

 
1777 reviews

You cannot copy content of this page