About Us

Planetair nieuws: Tijd versnelt zonder retrogrades, en Leeuw Volle Maan

Planetair nieuws: Tijd versnelt zonder retrogrades, en Leeuw Volle Maan

Astrologische update voor 27 januari – 13 februari

Ik ga op reis, dus ik heb de eerste twee weken samengevat in één rapport en zal het inhalen als ik terugkom. Veel hiervan wordt herhaald van de komende Planetaire Illuminaties van februari (meld je onderaan deze e-mail aan!).

GEEN PLANETEN IN RETROGRADE BEWEGING. Het komt vrij zelden voor dat er geen planeten zijn die vanuit ons perspectief op aarde retrograde lijken te zijn, maar dat is de situatie die we nu aantreffen. Mercurius zal op 21 april retrograde draaien, maar tot die tijd zijn alle persoonlijke en buitenste planeten in directe beweging. (Ceres zal van 3 februari tot mei retrograde zijn, maar omdat Ceres toch de neiging heeft om heel persoonlijk te werken, verschilt de retrograde invloed niet veel van de invloed wanneer het direct is..)

Als er geen retrograde planeten zijn, heeft de tijd de neiging om te versnellen; zonder de aantrekkingskracht van de retrograde planeten om te herzien en opnieuw te ontdekken, hebben we de neiging om ons leven voorbij te zien gaan zonder veel nadenken. We kunnen onze eigen intentie aanpassen om deze reflectie in ons dagelijks leven op te nemen, door middel van rituelen en routines die zowel onze innerlijke als onze uiterlijke ervaring ondersteunen.

LEO VOLLE MAAN 5 FEBRUARI INSPIREERT EEN DANS OP EEN ANDER WIJZER. De volle maan is het hoogtepunt van de maancyclus – het is een tijd waarin onze doelen en aspiraties worden vervuld terwijl we ons voorbereiden op de afnemende cyclus waarin ons over het algemeen wordt gevraagd iets los te laten dat niet langer werkt in ons steeds veranderende leven.

De Leeuw Volle Maan gaat helemaal over leren om de allerbeste “ik” te worden die we kunnen zijn. Leeuw wekt een gevoel van gezonde ego-identificatie en vreugde op – er is meer vrijgevigheid en expansie van het hart. De Volle Maan is een hoogtepunt van de cyclus, en iets in vorm brengen is hier een belangrijk onderdeel van de intentie. Maar de Leeuw-maan staat tegenover de Waterman-zon, waardoor een evenwicht nodig is tussen onze identificatie met het persoonlijke (Leeuw) en ons leven als onderdeel van een collectief (Waterman).

De Leeuw Volle Maan vraagt ​​dat we diep naar binnen gaan om de bron te vinden van datgene wat ons speciaal, uniek en klaar maakt om ons hart te openen, zodat we het collectief op alle niveaus beter kunnen dienen, van het zeer persoonlijke tot de wereldwijde gemeenschap. Het Zelf is nu erg aanwezig en geeft ons de kans om onszelf te laten stralen terwijl we het ware Zelf ontdekken dat onder de valse illusies, angsten en twijfels ligt. Deze impuls om onze eigen unieke gaven te vinden wordt versterkt door een sterk vierkant aspect van Uranus, de planeet die authenticiteit eist en het verbrijzelen van oude patronen die ons tegenhouden. Dit is een tijd waarin we echt kunnen schitteren als ons ware zelf en de twijfel aan onszelf achter ons kunnen laten.

CERES TEGENOVER JUPITER. De dans tussen Ceres en Jupiter begon in december en deze maand (5 februari) is de tweede fase in een cyclus die in oktober zal eindigen. Ik beschouw Ceres als de plaats in onze horoscoop die ons verbindt met ons natuurlijke zelf door voeding van lichaam, geest en ziel. In Weegschaal heeft Ceres de neiging om een ​​gevoel van zielsintegratie met de wereld op te roepen door onderdompeling in een prachtige omgeving en harmonieuze verbindingen met anderen, en de oppositie tegen Jupiter kan de behoefte overdrijven die we hebben om een ​​interne integratie te vinden door verbinding te maken met anderen. Deze tegenstelling bevindt zich op de Weegschaal (Ceres)/Ram (Jupiter) polariteit die een oplossing vereist van de spanning tussen onze eigen behoeften (Ram) en de noodzaak om compromissen te sluiten omwille van relaties (Weegschaal). Deze dynamiek is ingebed in de horoscoop van de Nieuwe Maan die de focus op zelfbewustzijn en zorg voor de ziel versterkt.

In de eerste fase van deze Ceres/Jupiter-cyclus bevonden beide planeten zich op de laatste graad van het vorige teken (Ceres in Maagd/ Jupiter in Vissen), dus deze overdreven behoefte aan voeding van het Zelf is door twee dierenriempolariteiten gegaan. De laatste oppositie in oktober zal plaatsvinden in een derde dierenriemcyclus, waarbij Ceres naar Schorpioen gaat tegenover Jupiter in Stier. Ik hou van de symboliek hier, omdat ons vermogen om voor onszelf te zorgen veelzijdig is en deze opeenvolgende evolutie door de dierenriem helpt om nieuwe patronen in te drukken en het vermogen om innerlijke harmonie te creëren.

Mercurius gaat Waterman binnen. Op 11 februari zal Mercurius de door Saturnus geregeerde Steenbok verlaten voor de door Saturnus geregeerde Waterman, de planeet van de geest in het teken van ontwaken, logica en rede om nieuwe berichten van ontwaken uit de toekomst te brengen. Waterman heeft zowel een moderne heerser (Uranus) als een traditionele (Saturnus). We kunnen de heerschappij van Saturnus over Waterman zien in de rationaliteit en het heldere denken van dat teken, en de heerschappij van Uranus is zichtbaar in de acceptatie van radicaal nieuwe paradigma’s waarvoor Waterman bekend staat. Mercurius blijft meestal maar een paar weken in een teken, maar vanwege zijn retrograde cyclus bracht het ongeveer twee maanden door in Steenbok, wat hielp om mentale focus en discipline te inspireren.

De overgang naar Waterman helpt om het ontwakingsproces van de Nieuwe Maan in Waterman van vorige maand voort te zetten, en helpt om de opening van ons perspectief te vergemakkelijken, wat de veranderingen zal vergemakkelijken die komen wanneer Pluto in maart Waterman binnengaat.

Ik hoop dat je een paar heldere en magische weken hebt met deze overvloedige planetaire energieën! 💖


De post Planetair nieuws: Tijd versnelt zonder retrogrades, en Leeuw Volle Maan verscheen als eerste op Astrologische lezingen en geschriften door Lynn Hayes.

2023-01-31 12:27:32

Meer dan 1.777 tevreden klanten.

NUNO is gewaardeerd op 4,9 uit 5, gebaseerd op 1777 reviews

 
1777 reviews

You cannot copy content of this page