About Us

Psychologische granaatscherven en afnemende opbrengsten

Psychologische granaatscherven en afnemende opbrengsten

Begin jaren negentig ging ik drie jaar in therapie. Ik wilde graag elke steen opduiken die ik kon vinden.

Ik was hiervoor gewaarschuwd. Je doet te veel, te snel! Ik negeerde het advies natuurlijk. Het is mijn ingewanden!

Uiteindelijk was mijn therapie zo succesvol dat ik er sindsdien geen meer nodig heb. Dit wil niet zeggen dat ik geen trauma’s heb die onopgelost zijn gebleven. Dat doe ik zeker. Maar ik heb in dit opzicht iets van mijn man geleerd.

Mijn man is een gepensioneerde groene baret. Hij had een lange carrière; hij was vele malen geblesseerd. Bijgevolg heeft hij granaatscherven over zijn hele lichaam. Hij heeft er veel van laten verwijderen, maar er zijn talloze kleine stukjes over.

De metalen stukjes bewegen onder zijn huid. Soms is de granaatscherf onzichtbaar. Andere keren onthullen de metaalscherven zichzelf wanneer ze naar de oppervlakte komen en uitsteken. Je kunt ze voelen en je kunt de vorm zien van het metaal dat in zijn lichaam leeft en onder zijn huid omhoog steekt.

Dit is natuurlijk pijnlijk. Je zou denken dat hij naar binnen zou gaan om alle granaatscherven te laten verwijderen. Maar er komt een punt waarop de pijn de winst niet waard is.

Ik voel hetzelfde als het gaat om mijn psychologie. Er zitten nog steeds stukjes trauma in mijn psyche. Ze hebben het vermogen om me problemen te bezorgen, maar ik heb het gevoel dat ik meer zal winnen, vooruitgaand dan door met een fijne kam over dezelfde oude grond te gaan.

Het geloof komt hier om de hoek kijken. Als een granaatscherf door de huid van mijn man breekt, weet hij dat het tijd is om naar een dokter te gaan. Hetzelfde met mijn psyche. Als ik op de grond beland, zou ik dat als een teken beschouwen. Maar verder kunnen we allebei beter naar onze toekomst kijken.

Nu Saturnus Schorpioen passeert, ploeteren velen door hun verschillende pathologieën en confronteren ze hun diepe angsten. Maar Saturnus verlaat Schorpioen in 2015. Hij gaat op weg naar Boogschutter, wat helemaal draait om de toekomst, kansen en verder gaan.

Haal alles uit deze periode. Bankieren! Maar realiseer je dat het een doorvoer is. Het is een tijd en de tijd zal voorbij gaan.

Niemand komt door het leven zonder een litteken.

Opmerking … ik schreef dit in 2014. Lijkt een herstart waard.

Heb je geleerd om verder te gaan?

#Psychologische #granaatscherven #afnemende #opbrengsten

Meer dan 1.777 tevreden klanten.

NUNO is gewaardeerd op 4,9 uit 5, gebaseerd op 1777 reviews

 
1777 reviews

You cannot copy content of this page