Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

Reizigers in opstand bij security Schiphol, marechaussee greep in

Reizigers in opstand bij security Schiphol, marechaussee greep in

Dat schrijft het NRC vanavond. Het zou gaan om een ‘zeer gevaarlijke situatie’, die ontstond toen passagiers met elkaar in gevecht raakten. Ook zouden zij zich tegen het beveiligingspersoneel hebben gekeerd.

Gevechten met reizigers

De reizigers vreesden hun vlucht te missen. Volgens een bron van de krant kwam de veiligheid van de beveiligers en andere reizigers in het gedrang. Daarnaast dreigden veel passagiers langs de veiligheidscontrole te lopen.

De krant schrijft dat Schiphol heeft bevestigd dat er ‘een incident’ had plaatsgevonden bij de veiligheidscontrole op de luchthaven. “De Koninklijke Marechaussee heeft ingegrepen, toen de beveiligers zich onveilig voelden.”

Ook de marechaussee bevestigt de gebeurtenis tegenover NRC: “We moesten handelen en de-escaleren omdat de situatie zo dreigend was.”

Grimmige sfeer

De onrust zou ontstaan zijn nadat reizigers, die al uren wachtten in de rij voor de securitycheck, zagen dat enkele beveiligers hun ‘security lanes’ verlieten. Volgens de luchthaven was dat vanwege een wisseling van het personeel. Echter werd de sfeer toen snel grimmig: reizigers reageerden agressief. Daarop werd het rolluik gesloten en werd de marechaussee opgeroepen.

Volgens ‘een ingewijde’ ontstonden er gevechten, maar dat wilden Schiphol en de marechaussee niet bevestigen.

Groot personeelstekort

“We begrijpen dat reizigers op reis willen en hun vlucht willen halen”, aldus een woordvoerder van Schiphol. “Samen met onze partners zetten we alles op alles om dat mogelijk te maken. We roepen wel iedereen op om onze collega’s op een veilige manier hun werk te laten doen.”

De luchthaven kampt al enkele weken met een groot tekort aan personeel – vooral beveiligingsmedewerkers. Hierdoor ontstaan lange wachttijden voor reizigers. Eerder deed Schiphol een beroep op luchtvaartmaatschappijen om het aantal vluchten te beperken.

Source link

error: Content is protected !!