Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

Rutger Castricum krijgt Talpa-bobo over zich heen: ‘Klopt niets van!’

Rutger Castricum krijgt Talpa-bobo over zich heen: ‘Klopt niets van!’

Rutger Castricum wekt irritatie bij Paul Römer, de Talpa-bobo die kwaad bloed heeft gezet bij de mannen van VI. “Er zijn zoveel stuurlui aan de wal die niet weten hoe het zit!”

Paul Römer en Rutger Castricum © NPO

Talpa-bobo Paul Römer stond vooraan in de rij om Johan Derksen neer te sabelen tijdens de 48 uur durende mediarel rondom het kaarsverhaal in Vandaag Inside. Hij heeft het daardoor volledig verbruid bij met name René van der Gijp. Toen de VI-heren zondag om tafel gingen met drie Talpa-bobo’s, zat Paul er dan ook niet bij.

Rutger over VI-rel

Rutger Castricum, vaste gast in de Talpa-show HLF8, vindt dat Paul het onhandig heeft aangepakt. “Weet je hoe het gegaan is? Dat heb ik dan uit betrouwbare bron gehoord”, vertelde hij gisterenavond aan tafel bij Op1.

Hij vervolgt: “Het grote gedeelte van de directie zat in het buitenland, die was op vakantie. Alleen Paul Römer was dus in Nederland en die ging op Radio 1 gewoon eventjes volle bak de mannen afvallen.”

‘Dat is onzin!’

Dat is volgens Paul gewoon onzin, vertelde hij vanochtend op NPO Radio 1. “Ik zat gisteren te kijken naar Op1 en toen hoorde ik Rutger zeggen: ‘Ik heb een heel goede bron. De hele directie was op vakantie.’ Nah, waar dan? Ik heb ze de hele week gezien en ze waren niet op vakantie.”

Veel deskundigen in de media zíjn helemaal niet deskundig, meent Paul. “Er zijn zoveel stuurlui aan de wal die weten hoe het zit, maar niet weten hoe het zit, en vervolgens met heel veel aplomb gaan vertellen hoe het zit. Ja joh, het zal wel.”

Twee Paul Römers

Paul herkent zich niet in het beeld dat hij de VI-mannen heeft laten vallen. “Het is heel grappig. Het lijkt wel alsof er twee Paul Römers zijn in de wereld, want als ik teruglees wat ik allemaal gezegd zou hebben, dan denk ik: hé, dat interview heb ik nooit gegeven. Je ziet dat in de pers ook wel dat quotes een soort eigen leven gaan leiden.”

De media gaan er echt vollédig mee aan de haal, zegt Paul. “Die [quotes] worden vergroot, versterkt, uitvergroot en voor je het weet ben je de oorzaak van al het kwaad.”

Zwijgzaam

Dit keer is Paul ineens heel zwijgzaam over de VI-rel. “Ik ga niet veel meer zeggen dan het statement dat wij gisteren hebben afgegeven, namelijk dat wij in gesprek zijn en als we iets te melden hebben als bedrijf, dan doen we dat. Alles wat je meer zegt is weer meer olie op het vuur.”

Wat vindt Angela de Jong ervan dat Paul zo’n rookgordijn opwerpt? Ze sabelt hem neer in haar AD-column. “Het was volgens Römer natuurlijk allemaal weer de schuld van de pers die zijn woorden uit zijn verband had gerukt”, schrijft ze cynisch. “Wie het gemist heeft: luister het terug, en ervaar hoe de term ‘hypocriet’ een totaal nieuwe lading krijgt.”

Source link
#Rutger #Castricum #krijgt #Talpabobo #zich #heen #Klopt #niets #van

error: Content is protected !!