Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

‘Talpa vindt Vandaag Inside nu ineens weer prima? Labbekakken!’

‘Talpa vindt Vandaag Inside nu ineens weer prima? Labbekakken!’

John de Mol en zijn Talpa Network zijn ernstig in verlegenheid gebracht door Johan Derksen. Hij heeft vroegtijdig onthuld dat er is besloten om vanaf maandag weer verder te gaan met Vandaag Inside.

Marcia Luyten, Johan Derksen en Paul Römer © NPO, SBS

Johan Derksen heeft gisteren aan het AD verklapt dat hij en de Talpa-top hun meningsverschillen hebben uitgepraat en dat Vandaag Inside vanaf maandag weer terugkeert op SBS 6. Daarop bracht Talpa ineens een statement naar buiten dat Johan een beetje op de troepen vooruitloopt. Niet zo gek, zeggen critici, want Talpa heeft immers wel wat uit te leggen.

Ruud lacht om Paul

Talpa-bobo Paul Römer stond vooraan in de rij om de mannen van VI tijdens de 48 uur durende kaarsrel af te sabelen op de landelijke radio. De heren passen gewoon niet meer bij de tijdsgeest, sneerde hij. Die uitspraken hebben kwaad bloed gezet bij het VI-trio en dan met name bij René van der Gijp. Hij is helemaal klaar met dit soort tv-mannetjes.

Lachwekkend, vindt Ruud de Wild het. Hij zegt: “Er zit dan zo’n baas, Paul Römer, en die heeft gezegd: ‘Het gaat niet gebeuren dat die mannen nog op zender komen! Dat gaat niet gebeuren onder mijn regime!’ En die Paul Römer heeft natuurlijk helemaal geen reet te vertellen, want die John de Mol heeft gedacht: die mannen moeten gewoon terug!”

Baantjer jr. ontslagen?

Paul, die door Johan steevast ‘Baantjer junior’ wordt genoemd, slaat volgens mediakenner Evert Bronkhorst een modderfiguur. “Dus de directeur Radio en Televisie van Talpa, die Vandaag Inside ‘niet meer van deze tijd’ noemde, haalt op een geweldige manier bakzeil. Hoe geloofwaardig is hij nog?”

GeenStijl-ster Bart Nijman: “Ik neem aan dat Paul ‘Baantjer Junior’ Römer nu wel ontslagen wordt toch?”

Nieuwsuur-presentator Eelco Bosch van Rosenthal vindt de héle Talpa-top een lachertje. “Dus zelfs na The Voice wacht Talpa niet eerst het OM-onderzoek naar bekentenis verkrachting Derksen af? Ok”, zegt hij in een inmiddels verwijderde tweet.

Opmerkelijke draai

Telegraaf-journalist Jordi Versteegden stelt dat Talpa werkt aan een statement om deze ‘opmerkelijke draai’ uit te leggen. “Ik denk dat Talpa (…) een persbericht klaarmaakt waarin we zeggen: ‘We nemen nog steeds afstand van de verhalen van Johan Derksen, maar we vinden (…) dit programma wel belangrijk voor het maatschappelijk debat.’”

Hij vervolgt: “Alleen die tijd hebben ze van Johan niet gekregen. Ik denk dat er ook wel een les in zit voor Talpa, van: communiceer gewoon waar je mee bezig bent, want anders krijg je rare verhalen.”

Labbekakken

Albert Verlinde vreest voor het imago van Talpa. “Wat doet het voor het imago van Talpa, die in het openbaar met Paul Römer behoorlijk afstand hebben genomen van alles en het dan nu weer binnenhalen? Talpa zit al niet in een hoekje van: wat komt die club lekker weg”, zegt hij in Shownieuws.

Hij vervolgt: “Stel dat Talpa maandag begint, dan zeg je: wat zijn jullie voor labbekakken om eerst afstand te nemen op de radio en zeggen dat zo’n programma niet meer kan en dan twee weken later zeggen dat ze weer binnen mogen komen omdat je de kijkcijfers mist? Dat is echt een heel ingewikkelde situatie.”

Boze Marcia

Tot slot: wat vindt Marcia Luyten ervan? Zij schreeuwde het hardst om een VI-boycot en blijft daarbij. “Op televisie hoeft niet alles braaf en gelikt te zijn, maar het achteloos opbiechten van seksueel misbruik en dat vervolgens ook nog eens weglachen gaat écht een brug te ver”, zegt ze in het AD.

VI kan volgens haar niet gedoogd worden. “Daarmee legitimeert Talpa de ‘grab ’em by the pussy’-cultuur van Trump die we zo verachtelijk vonden. Zo’n cultuur moet je niet willen op onze publieke of commerciële zenders.”

Source link
#Talpa #vindt #Vandaag #ineens #weer #prima #Labbekakken

error: Content is protected !!