Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

Tirana kleurt rood-wit, en klinkt nu al Rotterdams: ‘Kèn je dat niet horen dan!’

Tirana kleurt rood-wit, en klinkt nu al Rotterdams: ‘Kèn je dat niet horen dan!’

Vooral de omwonenden van de Murat Toptani Street kunnen het hand-in-hand waarschijnlijk al dromen. De straat is uitgekozen als fanzone voor de Rotterdammers, en dat valt ook vandaag al niet te missen. Honderden Feyenoorders genieten van hun biertjes, burgers en van hun gezelschap.

‘Komen wij uit Rotterdam?!’

Wij lopen ook naar Murat Toptani en treffen daar Glenn, Pieter, Michael en Bart. Zij hadden er echt alles voor over om erbij te zijn in Tirana. De reis ging van hun woonplaats Krimpen aan de Lek (‘Niet Krimpen aan den IJssel opschrijven hè!’), naar Schiphol, van Schiphol naar Londen, van Londen naar Montenegro en vanuit dat land pakten de vrienden een taxi naar Albanië. Je moet maar willen.

Het hele reisverhaal wordt wel even onderbroken. Een groep Feyenoorders aan de overkant van het terras zet in: ‘Komen wij uit Rotterdam?!’. En dus wordt er gereageerd op de door Feyenoordfans typerende wijze: ‘Kèn je dat niet horen dan?!’

Glenn en co hebben wel een kaart, bij een groepje verderop is dat anders. De helft wel een ticket voor de wedstrijd morgen, de andere helft niet. “Ik ben hier voor de sfeer, en dat gaat heel goed!”, zegt een fan terwijl hij net een sappige burger voor zijn neus gezet krijgt. “Kijk maar, heerlijk!”

1000 euro voor een kaart

Wie écht wil, kan misschien nog wel ergens een kaartje op de kop tikken. Of nou ja, op de kop tikken is misschien niet de juiste formulering. Flink wat Albanezen hebben kaarten gekocht, stelt Glenn uit Krimpen. “En eentje wilde z’n kaart wel verkopen voor 1000 euro.”

Geen optie natuurlijk, en dus wordt er morgenavond waarschijnlijk door vele fans gekeken in de fanzone. Daar is rekening mee gehouden, gezien de ruimte die er voor de fans is gemaakt. Ook de aanhangers van AS Roma hebben een verzamelplek, en op het plein – foto hieronder – is zo ongeveer plek voor de halve stad. De Albanezen willen natuurlijk ook hun eigen finalefeestje bouwen.

Stapels Heineken

Misschien wel het belangrijkste voor de Feyenoorders die niet naar het stadion kunnen? Dat ze na het nuttigen van een biertje wel snel een nieuwe in hun rechter- of linkerhand kunnen hebben. Dat hoefde je de organisatoren ook niet te vertellen. Stapels Heineken staan klaar voor hun Rotterdamse consumenten. Maar ja, dat is wel een Amsterdams pilsje hè?

Het merk pils zal morgen vast niet tot problemen leiden. Deze Feyenoorders zien er niet uit alsof ze dit feestje laten verpesten. Maar het zou mooi zijn als de wedstrijd natuurlijk ook een mooi einde krijgt.

Wat denken de Italianen?

Glenn en zijn vrienden hebben er vertrouwen in. “2-0”, denkt Glenn, “3-1”, zegt Pieter, vriend Michael gaat uit van een 2-1 overwinning. Maar een goede journalist doet wederhoor. En dan blijkt ineens dat ze bij AS Roma denken dat zíj gaan winnen. Tony (foto hieronder) gaat zelfs al met de cup op de foto: “1-0 voor Roma! Wij zullen winnen!”

Source link

error: Content is protected !!