Mentalist Nuno
Entertainer vuurspuwer inhuren Nuno

Mentalist Nuno

Venus Retrograde Conjunct Lilith – Emotionele Catharsis –

Venus Retrograde Conjunct Lilith - Emotionele Catharsis -

Share This Post

Venus Retrograde Conjunct Lilith – Emotionele Catharsis –

Venus is nu retrograde in Leeuw. We zijn bijna halverwege de retrogradecyclus. Venus zal op 3 september 2023 direct draaien.

De intensiteitspiek van de Venus retrograde transit ligt tussen 6 – 9 augustus 2023net op het moment Venus staat conjunct Zwarte Maan Lilith en staat tegelijkertijd vierkant Uranus.

Op 8/8, op de Leeuwenpoort, staat Venus in conjunctie met Lilith 23° Leeuw en een paar uur later staat Venus vierkant Uranus op 22° Stier.

Dit is een waanzinnig intense combo die vrijwel gegarandeerd tot een soort emotionele catharsis zal leiden.

Wat is emotionele catharsis?

Emotionele catharsis is een proces waarin onze emoties in al hun rauwheid tot uiting komen.

Hoewel het vaak nogal ‘dramatisch’ is, is emotionele catharsis niet negatief. Integendeel: het is heel bevrijdend. Emotionele catharsis helpt ons te begrijpen en uit te drukken wat we voelen.

Als we ‘denken’ over wat we voelen, voelen we dat eigenlijk niet. Wij doen het tegenovergestelde: we onderdrukken onze emoties. Het zijn niet onze gevoelens die ons in de problemen brengen. Wat ons in de problemen brengt, is het beheersen of ontkennen van onze gevoelens.

Wanneer we onze ware gevoelens te lang onderdrukken, kan de uitbarsting van deze opgekropte gevoelens iedereen verrassen – inclusief onszelf.

Maar er zijn manieren om bewust te werken en zelfs emotionele catharsis teweeg te brengen. In feite was catharsis een proces dat Sigmund Freud gebruikte aan het begin van zijn psychoanalysesessies.

Venus Retrograde Conjunct Zwarte Maan Lilith

Terugkomend op Venus – en waarom deze Venus retrograde emotionele catharsis zal brengen. Venus retrograde is standaard een wildcard, vooral in het teken Leeuw. Leeuw is het teken van het Zelf – het maakt Leeuw niet echt uit wat anderen denken. Leo wil zich gewoon uiten.

Venus retrograde is in welk teken dan ook een onvoorspelbare Venus omdat deze in strijd is met de norm.

Venus direct is wat iedereen wenselijk vindt. Venus retrograde is wat JIJ wenselijk en de moeite waard vinden om na te streven.

En dan hebben we Zwarte Maan Lilith. Lilith was Adams eerste vrouw. De legende zegt dat toen ze weigerde onderdanig te zijn, ze uit Eden werd verdreven. Lilith hield daar niet van – dus op een kaart of in transit is Lilith de pure uitdrukking van de wilde, ontketende vrouwelijke geest.

Lilith is onze rauwe instincten, de verboden vrucht, de bevrijder. Lilith wordt Zwarte Maan Lilith genoemd omdat ze letterlijk zwart is – ze is geen planeet of asteroïde, maar een wiskundig punt dat wordt berekend wanneer de maan op het hoogste punt staat – of op de verste afstand van de aarde.

Omdat Lilith niet echt in fysieke vorm bestaat, heerst ze over onze diepste onderdrukte verlangens die moeilijk tot uitdrukking te brengen zijn in de materiële, 3D-realiteit. Het spreekt tot de donkerste delen van onszelf die we vaak niet durven te erkennen of waar we ons bekritiseerd of verkeerd begrepen voelen.

Black Moon Lilith is waar we weigeren ons aan anderen te onderwerpen en gelijkheid zoeken. Lilith staat symbool voor de donkere kant van de vrouwelijke energie; ‘donker’, niet omdat het negatief is, maar omdat het niet wordt erkend.

Wanneer we onze emoties onderdrukken (Venus), zullen ze uiteindelijk op ongekende manieren tot uitbarsting komen.

Venus Retrograde Vierkant Uranus

Venus retrograde en Lilith zijn ook vierkant Uranus. Uranus is de planeet van vrijheid en bevrijding. Uranus geeft niets om sociale conventies – hij geeft alleen om de waarheid.

Uranus slaat in als de bliksem, dus wanneer Uranus vierkant Venus is, zal Uranus het koord van gehechtheid verwijderen aan alle emotionele of gerelateerde modellen die onze groei niet langer dienen.

Hoewel het doorknippen van het koord misschien een goed idee lijkt als Venus vierkant Uranus is, is het belangrijk dat we begrijpen waar deze behoefte om onszelf uit een overweldigende situatie te verwijderen geworteld is. We willen begrijpen wat er werkelijk aan de hand is.

Vaak, Venus-Uranus harde transits brengen ons enkele vroege emotionele patronen onder de aandacht waarbij onze verzorgers emotioneel afstandelijk waren, of hun liefde en aandacht op een af ​​en toe, onvoorspelbare manier uitten (Uranus).

Het resultaat was dat het kind leerde dat liefde op elk moment kan komen en gaan.

Later als volwassenen haasten we ons of worden we te snel verliefd (uit angst om iets te missen, komt en gaat liefde), OF we sluiten onszelf af – of sluiten andere mensen af ​​– wanneer onze gevoelens overweldigend worden (nogmaals, omdat we bang zijn dat de liefde ons op elk moment kan worden ontnomen).

Venus Retrograde Conjunct Lilith en Vierkant Uranus – Emotionele Catharsis

Al deze energieën gecombineerd: de onvoorspelbare Venus retrograde, de rauwe Lilith en de vrijheidszoekende Uranus – en we weten dat we een hele rit te wachten staan!

Hoe te werken met deze zeer intense energie? Het ergste zou zijn om te proberen het te onderdrukken. Deze Venus retrograde gaat niet over het vermijden van dingen “Ik doe ‘dit’ niet omdat Venus retrograde is”.

Met deze energetische opbouw is het vrijwel onmogelijk om te vermijden wat gaat komen.

Je rauwe, opgekropte gevoelens komen sowieso naar de oppervlakte.

De aanbevolen aanpak is om je op deze energie af te stemmen en ermee te werken, in plaats van ertegen. Kijk wat er naar boven komt – hoe ongemakkelijk het ook is, omarm het zoals het is.

Een dagboek bijhouden, muziek maken, bewegen of praten met een vriend of persoon die u vertrouwt, kunnen u hierbij helpen.

Abonneer u op de wekelijkse nieuwsbrief van Astro Butterfly

Als u toekomstige transits wilt volgen, abonneer u op de wekelijkse nieuwsbrief van Astro Butterfly.

Sluit u aan bij de andere 49.000+ abonnees:

Source link

More To Explore

Boogschutter
daghoroscoop

Daghoroscoop Boogschutter 2023-09-29 06:01:04

Daghoroscoop Boogschutter Op creatief en romantisch vlak kan dit een bijzondere dag voor je zijn, maar het kan ook een dag zijn waarop je moeite hebt om te begrijpen waarom bepaalde mensen zich gedragen zoals ze doen. De kans is groot dat ze het zelf niet kunnen verklaren, dus welke hoop heb je? 2023-09-29 06:01:04

Weegschaal
daghoroscoop

Daghoroscoop Weegschaal 2023-09-29 06:01:06

Daghoroscoop Weegschaal De volle maan van vandaag in jouw tegenovergestelde teken geeft je de kans om partnerschappen en relaties een stevigere basis te geven en je moet daarvan profiteren. Wees eerlijk tegen uzelf over uw rol in recente verontrustende gebeurtenissen. Niemand is onberispelijk. 2023-09-29 06:01:06 Weegschaal – Daghoroscoop Horoscoop Weegschaal van vandaag en morgen! mentalistnuno.nl

Mentalist Nuno boeken?

Heeft u binnenkort een feest of event? Dan is professioneel entertainer Nuno een perfecte keuze! Op deze website leest u de mogelijkheden om Nuno in te huren.

mentslist nuno vuurspuwer