Mentalist Nuno
Entertainer vuurspuwer inhuren Nuno

Mentalist Nuno

Venus Retrograde – De afdaling naar de onderwereld –

Venus Retrograde - De afdaling naar de onderwereld -

Share This Post

Venus Retrograde – De afdaling naar de onderwereld –

Wanneer Venus retrograde is, verdwijnt ze voor een paar weken uit de lucht.

De verdwijning markeert de metamorfose van Venus van een avondster (opkomend na zonsondergang) naar een ochtendster (opkomend voor de zon).

Metaforisch gezien lijkt Venus retrograde op een afdaling naar de onderwereld: een deel van ons moet sterven zodat er een nieuwe versie van onszelf kan ontstaan.

Een van de belangrijkste mythen over Venus retrograde is de Sumerische mythe van Inanna’s afdaling naar de onderwereld.

Venus en de mythe van Inanna

Inanna is de Sumerische tegenhanger van Venus. Inanna was de godin van vruchtbaarheid en overvloed en de belangrijkste godheid van die tijd.

De mythe van Inanna’s afdaling naar de onderwereld is niets anders dan een allegorie van de retrograde cyclus van Venus.

  • De mythe begint met Inanna die besluit naar de onderwereld te reizen om haar zus Ereshkigal, de godin van de onderwereld, te bezoeken. Voor de Sumeriërs betekende het verdwijnen van Venus onder de horizon dat Venus naar de onderwereld ging
  • Inanna gaat door 7 poorten naar de Onderwereld en ze moet bij elke poort een kledingstuk of sieraad verwijderen -> ze moet haar oude identificatie van het zelf loslaten
  • Ze komt uiteindelijk aan in de onderwereld, maar haar zus besluit haar te vermoorden -> dit is de fase waarin Venus conjunct met de zon staat en een nieuwe Venuscyclus begint. Om opnieuw te beginnen moet een deel van ons sterven
  • Ereshkigal, de godin van de onderwereld, is niets anders dan onze schaduwkant, die we moeten leren integreren
  • Afgezanten van de aarde komen om Inanna te redden en haar weer tot leven te wekken. Inanna wordt opgewekt en keert terug naar de aarde -> dit is de fase waarin Venus weer aan de hemel verschijnt, dit keer als morgenster.

Inanna’s mythe is het verhaal van Venus retrograde wanneer Venus ‘van vorm verandert’ van Avondster naar Morgenster.

Er zijn twee dingen belangrijk om in gedachten te houden over Venus retrograde:

  1. Venus verandert van een avondster in een ochtendster–> Venus retrograde is een metamorfose van de ene staat van zijn naar de andere
  2. Venus begint een nieuwe cyclus -> Venus retrograde komt met een wedergeboorte van het hart

Net zoals Venus opnieuw wordt geboren, zal er dit keer aan de ochtendhemel een nieuwe jij tevoorschijn komen.

Venus Retrograde en de reis van de heldin

Als we de reis van de held van Joseph Campbell vergelijken met de reis van de heldin van Inanna, vallen er enkele overeenkomsten op. De Venuscyclus gaat ook over een afdaling naar de onderwereld, gevolgd door een terugkeer. Maar in tegenstelling tot de held begeeft Inanna zich niet in de openbaarheid.

Ze begeeft zich in de metaforische onderwereld. Wanneer Venus retrograde gaat, het is niet de wereld die we moeten veroveren, maar onszelf.

Inanna, de koningin van hemel en aarde, en Ereshkigal, de koningin van de duistere onderwereld, vormen de twee aspecten van de vrouwelijke psyche. De reis naar re-integratie wordt niet aan de buitenkant bevochten, maar in onszelf.

Er is geen draak om te doden, het is onze eigen schaduw die we moeten integreren, het is onze eigen duistere kant waar we compassie voor moeten tonen. Het zijn onze eigen onuitgesproken gevoelens en verlangens die we moeten eren.

Venus retrograde is een reis naar ons hart. Maar hoe vinden we daar de weg?

We doen wat Inanna heeft gedaan: we kijken naar binnen. Inanna heeft 40 dagen doorgebracht op haar reis naar de onderwereld en terug. Jezus bracht 40 dagen door in de woestijn om zijn twijfel te overwinnen. Boeddha vastte en mediteerde 40 dagen voordat hij Samadhi bereikte.

Wat hebben al deze reizen gemeen? Reflectie en introspectie. Wanneer Venus retrograde is, willen we echt de tijd nemen en een belofte doen om naar binnen te kijken.

We zouden kunnen doorgaan met ons leven zoals voorheen – en de oproep negeren – of we zouden een bewuste beslissing kunnen nemen om met de kosmische stroom mee te gaan en te zien waar het ons heen brengt.

Venus retrograde zal je vragen diep in je hart te kijken. Wie weet wat je tegenkomt? Liefde, verdriet, vreugde, scheiding, vergeving of woede – het verlangen van je hart zal je uiteindelijk helpen een diepere intimiteit met jezelf te vinden.

Abonneer u op Blog via e-mail

Sluit u aan bij 49.451 andere abonnees

Source link

More To Explore

Boogschutter
daghoroscoop

Daghoroscoop Boogschutter 2023-09-29 06:01:04

Daghoroscoop Boogschutter Op creatief en romantisch vlak kan dit een bijzondere dag voor je zijn, maar het kan ook een dag zijn waarop je moeite hebt om te begrijpen waarom bepaalde mensen zich gedragen zoals ze doen. De kans is groot dat ze het zelf niet kunnen verklaren, dus welke hoop heb je? 2023-09-29 06:01:04

Weegschaal
daghoroscoop

Daghoroscoop Weegschaal 2023-09-29 06:01:06

Daghoroscoop Weegschaal De volle maan van vandaag in jouw tegenovergestelde teken geeft je de kans om partnerschappen en relaties een stevigere basis te geven en je moet daarvan profiteren. Wees eerlijk tegen uzelf over uw rol in recente verontrustende gebeurtenissen. Niemand is onberispelijk. 2023-09-29 06:01:06 Weegschaal – Daghoroscoop Horoscoop Weegschaal van vandaag en morgen! mentalistnuno.nl

Mentalist Nuno boeken?

Heeft u binnenkort een feest of event? Dan is professioneel entertainer Nuno een perfecte keuze! Op deze website leest u de mogelijkheden om Nuno in te huren.

mentslist nuno vuurspuwer