Mentalist Nuno
Entertainer vuurspuwer inhuren Nuno

Mentalist Nuno

Venus Retrograde in Leeuw – juli-september 2023

Venus Retrograde in Leeuw - juli-september 2023

Share This Post

Venus Retrograde in Leeuw – juli-september 2023

Op 23 juli 2023, Venus gaat retrograde op 28° Leeuw. Venus is 40 dagen retrograde, tot 3 september, wanneer ze direct naar 12° Leeuw gaat.

Venus gaat retrograde in Leeuw, het teken van het hart. Dit is een SLEUTEL Venus retrograde omdat het ons zal helpen een heel belangrijke vraag te beantwoorden: Wie ben ik en wat wil ik?

Dit lijken misschien twee verschillende vragen, maar dat zijn ze niet. Als we onszelf echt kennen (Leeuw), weten we ook wat we willen (Venus). Op dezelfde manier is het verlangen van ons hart het kompas dat ons altijd naar onszelf leidt. Als we weten wat we willen (Venus), weten we wie we zijn (Zon).

“Wij zijn waar we van houden.”

Wanneer Venus op 23 juli retrograde gaat, bevindt ze zich op de top van een Yod met Neptunus en Pluto. De Yod wordt ook wel de Vinger van God genoemd, omdat het echt lijkt alsof iemand met de vinger naar iets heel belangrijks wijst.

De jod bevat het generatie-Neptunus-Pluto-sextiel, dat ene aspect dat bijna iedereen in zijn horoscoop heeft. Dus Venus aan de top van dit jaar wijst naar iets heel belangrijks voor ieder van ons.

Venus retrograde in Leeuw is onze unieke kans om erachter te komen waarvoor we in dit leven geroepen zijn.

En alsof dat nog niet genoeg is: op het moment dat Venus retrograde gaat, zet Pluto ook de Maansknopen vierkant. Als er zoveel energieën samenkomen, weten we dat we een werkelijk prachtige reis tegemoet gaan.

Venus Retrograde in Leeuw – Een alchemistisch transformatieproces

Het is geen toeval dat Venus precies 40 dagen retrograde is. Het getal 40 is heilig in vrijwel elke religie en wordt meestal geassocieerd met de vervulling van beloften, MAAR ALLEEN na een periode van beproeving, beproeving en proeftijd.

Jezus werd veertig dagen lang in de woestijn op de proef gesteld. Er wordt gezegd dat Boeddha 40 dagen heeft gevast en gemediteerd voordat hij Samadhi bereikte.

Het doel van de ‘beproeving’, of de retrograde periode, is om je terug te leiden naar je hart – om je te helpen in harmonie te komen met je ware verlangens. Om jou te helpen ontdekken wat voor jou echt belangrijk is.

Venus, onze zusterplaneet, is het derde helderste object aan de hemel (na de zon en de maan). Venus heeft een diepgaande invloed op ons – wanneer het van richting verandert, wordt ons leven op diepgaande wijze beïnvloed.

Venus Retrograde zal je uit je comfortzone en het onbekende in duwen. Ja, het zal een uitdaging zijn. Ja, er wordt van je gevraagd om van binnenuit te transformeren. Maar het zal het absoluut waard zijn.

Deze Venus retrograde in Leeuw gaat eigenlijk over het vervullen van de verlangens van ons hart. Leo zal Venus de moed geven om te gaan voor wat ze echt wil.

De dans van Venus en de 8-jarige cyclus van Venus

Venuscycli zijn anders dan alle andere planetaire cycli, in die zin dat ze plaatsvinden in exact dezelfde delen van de hemel (minus 1 graad). In een bepaalde eeuw gaat Venus ALLEEN retrograde in 5 tekens: Ram, Tweeling, LeeuwSchorpioen en Steenbok.

Venuscycli herhalen zichzelf elke 8 jaar (of 5 Venus retrogrades). Elke 8 jaar komt Venus terug naar hetzelfde deel van de hemel en activeert hetzelfde deel van je kaart.

Venus retrograde is een herhaling van de Venus retrograde die 8 jaar geleden, 16 jaar geleden, enzovoort plaatsvond.

De laatste keer dat Venus retrograde ging in Leeuw was juli-september 2015, juli-september 2007, juli-september 1999, enzovoort.

Wat gebeurde er toen in je leven? Controleer uw agenda, bekijk uw sociale media-feed of doorzoek uw mailbox om erachter te komen wat er in uw leven aan de hand was.

Soortgelijke thema’s kunnen zich voordoen. Hoewel geen twee Venus retrogrades precies hetzelfde zijn (aangezien Venus elke keer met verschillende aspecten bezig is), triggeren Venus retrogrades altijd HETZELFDE gebied van je horoscoop, dus we hebben een klein stukje geschiedenis dat zich herhaalt.

Als er iets vreselijks is gebeurd tijdens een van de voorgaande Venus retrogrades in Leeuw, betekent dit niet dat deze specifieke Venus retrograde hetzelfde zal zijn. Er zijn altijd andere factoren waarmee we rekening moeten houden, en bovendien groeien en evolueren we allemaal en worden we wijzer naarmate we ouder worden.

Als je terugkijkt op je vroegere Venus retrograde in Leeuw-ervaringen, is het nog steeds een zeer nuttige oefening die je kan helpen relevante thema’s te ontdekken waar je aandacht aan wilt besteden.

Venus Avondster, Venus Morgenster

Venus retrograde is niets anders dan het begin van een nieuwe Venuscyclus.

De 584-daagse cyclus van Venus kent twee verschillende fasen: Venus-ochtendster en Venus-avondster.

Negen maanden lang komt Venus op vóór de zon. Dit is haar ochtendsterfase. De metamorfose van Venus van een avondster naar een ochtendster vindt plaats in het midden van de retrograde cyclus van Venus – dat is 13 augustus 2023. Dit is het moment waarop we een “reset” van alle Venusiaanse thema’s zullen ervaren, en een wedergeboorte van het hart.

Op 13 augustus 2023 begint een nieuwe Venuscyclus. Dit is DE belangrijkste datum in de 584-daagse cyclus van Venus – maar het is niet de enige belangrijke datum.

Venus Retrograde In Leeuw 2023 Data

We kunnen deze Venus retrograde in de Leeuw-cyclus vanuit twee invalshoeken bekijken: 1) de vier verschillende Venus retrograde-fasen (die plaatsvinden tijdens elke Venus retrograde), en 2) via de overgangen die Venus maakt met andere planeten.

Laten we eens kijken naar de 4 fasen en de transities die in elk van deze fasen plaatsvinden:

FASE I – Venus zichtbaar en avondster

We kunnen Venus nog steeds aan de avondhemel zien, maar haar licht begint te dimmen. Venus bereidt zich voor op haar reis naar de onderwereld. Dit is een tijd om na te denken over wat belangrijk voor ons is, en om die gevoelens, verhalen en patronen te identificeren die ons niet langer dienen.

Archetype: PERSEFOON

 • 23 juli 2023 – Venus gaat retrograde op 28° Leeuw
 • 27 juli 2023 – Venus conjunct Mercurius op 28° Leeuw
 • 30 juli 2023 – Venus quincunx Neptunus op 27° Leeuw

FASE II – Venus onzichtbaar en avondster

Venus gaat de onderwereld in. Dit is het meest intense deel van de retrograde cyclus, een tijd om onze oude huid te zuiveren en af ​​te werpen, zodat we opnieuw geboren kunnen worden. Venus maakt een aantal behoorlijk wilde aspecten met Lilith en Uranus – de oproep om los te komen is onmogelijk te negeren.

Archetype: LILITH

 • 3 augustus 2023 – 6 augustus – Venus wordt onzichtbaar en valt onder de horizon in de onderwereld (de exacte datum hangt af van waar je woont)
 • 8 augustus 2023 – Venus conjunct Zwarte Maan Lilith op 23° Leeuw + Leeuwenpoort
 • 9 augustus 2023 – Venus (op 22° Leeuw) vierkant Uranus (op 22° Stier)

FASE III – Venus onzichtbaar en morgenster

Venus retrograde en Zon ontmoeten elkaar in een conjunctie. Venus bevindt zich nog steeds in de onderwereld, maar is nu een ochtendster. Dit is een tijd om op onszelf af te stemmen, te ontdekken wat we werkelijk willen, en intenties te stellen voor de volgende Venuscyclus. Dit is een zeer krachtige manifestatietijd, vergelijkbaar met een Nieuwe Maan. Zoals het gezegde luidt: wees voorzichtig met wat je wenst!

Archetype: EVA

 • 13 augustus 2023 – Venus conjunct Zon op 20° Leeuw. Een nieuwe Venuscyclus van 584 dagen begint en Venus verandert van een avondster in een ochtendster
 • 14 augustus 2023 – Venus (19° Leeuw) driehoek Cheiron (19° Ram)
 • 15 augustus 2023 – Venus conjunct Maan op 18° Leeuw
 • 22 augustus 2023 – Venus (15° Leeuw) vierkant Jupiter (15° Stier)

FASE IV – Venus zichtbare ochtendster

Venus komt op als een ochtendster. In deze fase maakt Venus haar spectaculaire verschijning aan de ochtendhemel en maakt een statement: “Dit is wie ik ben, en dit is wat ik wil”

Archetype: Aphrodite

 • 23 augustus 2023 – Venus wordt weer zichtbaar, dit keer als ochtendster (de exacte datum kan variëren, afhankelijk van waar je woont)
 • 29 augustus 2023 – Venus (12° Leeuw) staat tegenover de Maan (12° Waterman)

De wedergeboorte van Venus

Venus retrograde is niets anders dan de wedergeboorte van Venus van een avondster in een ochtendster.

Midden in Venus retrograde (begin augustus) verdwijnt Venus gedurende ongeveer 2 weken uit de lucht. Gedurende 2 weken zal Venus in de onderwereld zijn. Dit is de meest intense fase van de Venus retrograde 40-daagse cyclus.

Op het moment dat Venus conjunct de zon staat, bevindt ze zich zo dicht mogelijk bij de aarde. Dit is het moment om eerlijk naar je kernwaarden te kijken en te ontdekken wat je het meest dierbaar is.

Wanneer Venus opnieuw wordt geboren – dit keer aan de ochtendhemel – zal er een nieuwe jij tevoorschijn komen.

Venus retrograde is een hemelse oproep om waarden, relaties en patronen los te laten die je niet langer dienen. Venus retrograde in Leeuw is een uitnodiging om contact te maken met je hart en te handelen vanuit die plaats van waarheid. Je hart weet altijd wat goed voor je is!

‘Wees dankbaar voor elk liefdesverdriet, want het was gepland. Ze komen naar je leven alleen maar om een ​​andere laag van jezelf aan je te onthullen, en gaan dan weg. Hun doel is om je wakker te schudden, je ego een beetje uit elkaar te halen, je je obstakels en verslavingen te laten zien, je hart open te breken zodat er nieuw licht kan binnenkomen, je zo wanhopig en uit de hand te laten lopen dat je je leven moet transformeren. En dat doe je ook.” – Onbekend

Abonneer u op de wekelijkse nieuwsbrief van Astro Butterfly

Als u op de hoogte wilt blijven van de toekomstige transits, abonneer u op de wekelijkse nieuwsbrief van Astro Butterfly.

Sluit u aan bij de andere 49.000+ abonnees:

Source link

More To Explore

Boogschutter
daghoroscoop

Daghoroscoop Boogschutter 2023-09-29 06:01:04

Daghoroscoop Boogschutter Op creatief en romantisch vlak kan dit een bijzondere dag voor je zijn, maar het kan ook een dag zijn waarop je moeite hebt om te begrijpen waarom bepaalde mensen zich gedragen zoals ze doen. De kans is groot dat ze het zelf niet kunnen verklaren, dus welke hoop heb je? 2023-09-29 06:01:04

Weegschaal
daghoroscoop

Daghoroscoop Weegschaal 2023-09-29 06:01:06

Daghoroscoop Weegschaal De volle maan van vandaag in jouw tegenovergestelde teken geeft je de kans om partnerschappen en relaties een stevigere basis te geven en je moet daarvan profiteren. Wees eerlijk tegen uzelf over uw rol in recente verontrustende gebeurtenissen. Niemand is onberispelijk. 2023-09-29 06:01:06 Weegschaal – Daghoroscoop Horoscoop Weegschaal van vandaag en morgen! mentalistnuno.nl

Mentalist Nuno boeken?

Heeft u binnenkort een feest of event? Dan is professioneel entertainer Nuno een perfecte keuze! Op deze website leest u de mogelijkheden om Nuno in te huren.

mentslist nuno vuurspuwer