Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

Volle maan in Weegschaal, 16 april 2022

Volle maan in Weegschaal, 16 april 2022

Zaterdag 16 april om 20:57 is de maan weer op haar volst. Een nieuwe cyclus waarbij de maan in Weegschaal staat en de zon in Ram. Twee compleet tegenovergestelden. De Weegschaal die alles afweegt, bedachtzaam en gastvrij is en de Ram die impulsief en zelfs ietwat egocentrisch is. Tel daarbij het compleet los knallende Aquarius tijdperk op en je hebt een stevig maan(d)tje!

weegschaal in volle maanLiefdesheling

Venus en dwergplaneet Cheiron, de liefdesplaneet en de gewonde heler, staan samen tegenover de maan. Het is tijd dat liefdesrelaties en de verbinding met jezelf heling krijgen. Heling is een proces dat altijd een beetje pijn doet. Om dingen inzichtelijk te krijgen komen emoties en zelfs zielenpijn (Cheiron) naar boven. Deze volle maan is van groot belang in de tijden die gaan volgen. Deze processen zijn jaren geleden al in ingezet en krijgen nu de kans om te eindigen. Maak je niet druk, er komen meer kansen. Het enige dat je hoeft te doen is de pijn, woede of verdriet die bovenkomt te erkennen. Dit doe je door haar te zien en te laten zijn. Niet langer wegduwen maar haar te accepteren als onderdeel van dit leven. Let op, geen onderdeel van je zijn maar wel een onderdeel van dit aardse leven. Wees de waarnemer en laat het door je lijf stromen. Laat het zijn, doorvoel het. De paradox is dat alles dat je in liefde accepteert loslaat. Liefde is loslaten.

Ascensie

Tegelijk is het Aquarius tijdperk op volle toeren aan het draaien. Het kan zijn dat je nu al een paar weken last hebt van ascensie verschijnselen of daar nu last van krijgt. Kenmerken kunnen zijn vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, hoesten en verkoudheid. Door die probleempjes heen voel je echter een licht. Je lichaam is zich klaar aan het maken voor een verhoogd energie niveau. Hoe kan je die verschijnselen van ziekte onderscheiden? Als het ascensie verschijnselen zijn dan komen er gedachten of gevoelens aan situaties eerder uit dit leven naar boven, fijne of minder fijne herinneringen. Als dit gebeurt, stop ze niet weg. Vertel ze dat ze er mogen zijn, ik hou van je. Tip; hoe lichter je lichaam wordt hoe belangrijker het ook is om gezond te eten.

Karmische relaties

Het kan zijn dat nu voor jou de tijd is gekomen om karmische relaties te beëindigen. Relaties in de familiesfeer, vriendenkring of in het liefdesleven. Je bent deze band aangegaan omdat er in jou blokkades zijn die zichtbaar mochten worden. Het is nu tijd deze band met jezelf te herstellen, waarschijnlijk is dit al een tijdje aan de gang zelfs. Die karmische relaties die jou hielpen je eigen wonden te zien zijn nu niet langer nodig. Het kan zijn dat nu de tijd is gekomen ze in liefde te laten gaan.

Pluto & Eris

De transformerende planeet Pluto maakt een vierkant met Eris wat er op duid dat er een tweedeling tussen groepen aanstaande is. Hier komen dan bijvoorbeeld die karmische relaties weer terug. De weerstand tegen hiërarchie en beperkende relaties kan er voor zorgen dat mensen het gevoel krijgen gehoord te willen worden, demonstreren zelfs. Vrijheid zoeken in beperkende structuren. Hierbij kunnen zelfs problemen uit de jeugd opspelen. Werd je vroeger niet gehoord? Dan kan het zijn dat jij je nu wanhopig wil laten horen. Ook hier wordt het herstellen van de band met jezelf zichtbaar. De liefde, zekerheid en stabiliteit die elke ziel van oorsprong als basis heeft mag weer terug komen. Laat de woede en angst varen en kom tot jezelf. Je mag opkomen voor dat wat jij als goed acht maar doe het vol liefde en zekerheid in jezelf. Relaties verbreken vanuit liefde en de zekerheid dat dit het beste voor iedereen is. Hiërarchische structuren aan de kaak stellen vanuit liefde, met mededogen voor iedereen. Wat is er anders wezenlijk anders? Wie meer zachtheid, begrip en liefde wil zal dit eerst zelf moeten onderwijzen aan zichzelf. De weegschaal staat natuurlijk ook voor gerechtigheid, daarvoor moeten de schalen in balans zijn. De mens in balans, niet uitslaand naar een kant. Be the change you want to see in the world.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan dit een heerlijke tijd zijn maar zeker ook een heftige. Het ligt totaal aan je houding ten opzichte van jezelf. Hier komt dan weer die liefde en zachtheid door. Ben je bereid de band met jezelf te herstellen? De eigen pijnen, woede en verdrietjes te voelen? Dan is het zomaar mogelijk dat tweelingzielen een helende werking op elkaar hebben. Een maan die zoals gezegd zielenpijn omhoog brengt en liefdesrelaties in de spotlight zet heeft natuurlijk een heftige uitwerking op tweelingzielen. Het kan zijn dat jij je beperkt voelt en naar vrijheid verlangt of je niet gezien voelt (Pluto & Eris) het kan ook zijn dat de zielenpijn in jullie een disbalans naar boven brengt en jullie die proberen op te lossen met strijd. Het is echter tijd voor geduld en liefde. Herinner dit zal je dan eerst moeten onderwijzen aan jezelf. Luister in plaats van zenden en voel in plaats van wegduwen. Het leven kan erg gemakkelijk zijn als je stopt met schreeuwen om hulp maar gewoon begint te luisteren en voelen.

Gechanneld door Jochem AnthonijszSource link
Volle maan in Weegschaal, 16 april 2022

error: Content is protected !!