Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

Volle maan ritueel om vastzittende negativiteit los te laten

Volle maan ritueel om vastzittende negativiteit los te laten

Wil jij de komende volle maan optimaal inzetten? Van vervelende gewoontes tot negatieve situaties, dit volle maan ritueel helpt je de energie van de maan te gebruiken om negativiteit los te laten. Tijdens volle maan piekt en ontsnapt namelijk energie, net als een grote, kosmische zucht. Gebruik deze energie in jouw voordeel!

Mensen hebben de maan eeuwenlang bewonderd. Ze gebruikten de volle maan onder andere om te achterhalen wanneer het eb en vloed zou worden en wanneer het het beste moment is om bepaalde groenten, fruit en bloemen te planten.

Je kunt dit simpele volle maan ritueel gebruiken om negatieve gebeurtenissen los te laten. Zo kun je alles uit de avond van de volle maan halen!

Volle maan ritueel

1. Neem de tijd om te ademen

Sluit al je elektronische apparaten af, doe je ogen dicht en adem diep in. Houd je adem vijf seconden vast en laat het los. Herhaal dit zo vaak als nodig is om je hoofd te legen. Vergeet alle ellende en laat je lichaam ontspannen. Je hebt dit verdiend.

2. Brand een kaars of wierook

Neem, zodra je ontspannen bent, de tijd om je favoriete kaars of wierook te branden. Het is niet noodzakelijk, maar het zal je connectie met de volle maan verbeteren, met als resultaat een verbeterde intuïtie en een uitgebalanceerd hartchakra. Dit zal je helpen je innerlijke Godin te ontvouwen en je in contact te brengen met je zachte, vrouwelijke kant. Je kunt ook kristallen erbij pakken die passen bij de uitdagingen die je te wachten staan.

3. Neem een moment om na te denken over een gedachte, gewoonte, persoon of situatie die je dwarszit en schrijf dit op

Als je er klaar voor bent, neem dan een moment om na te denken over wat jou het meest dwarszit. Is het een slechte gewoonte die je niet lijkt te kunnen veranderen of een ruzie waardoor je hebt moeten huilen? Het is prima als meer dan één ding je dwarszit. Als het om personen gaat, denk dan ook aan hun namen, zodat het universum meer heeft om mee aan de slag te gaan.

Neem de tijd om jezelf volledig te uiten. Je kunt een zin of alinea per probleem opschrijven, maar weet dat het het beste werkt om ieder probleem in detail uit te werken. Als je bijvoorbeeld net een ruzie met een geliefde hebt gehad, noem dan zijn of haar naam, waarom jullie ruzie hadden, en wat je het meest van streek heeft gemaakt. Dit verbetert de effectiviteit van het ritueel.

4. Neem een paar minuten de tijd om ieder probleem/iedere persoon die je hebt opgeschreven als ‘geheeld’ te visualiseren

Sluit je ogen en stel je voor dat ieder probleem dat je opschreef, opgelost is. Schenk hier zoveel tijd aan als je wilt. Probeer je echt voor te stellen hoe het zou voelen om het probleem op te lossen of de persoon die je pijn deed te vergeven. Hoe blij zou je zijn? Hoe zouden anderen reageren?

Bijvoorbeeld: als nagelbijten één van je slechte gewoonten is, hoe blij zou je zijn als je hiermee gestopt was? Zou je je nagels langer laten groeien? Zo ja, zou je ze in een specifieke kleur lakken of ze versieren met nail art? Zou je veel complimenten krijgen over je natuurlijk gegroeide nagels? Laat de visualisatie tot leven komen. Maak voor ieder probleem dat je hebt opgeschreven een visualisatie (dit verhoogt de kans dat het probleem zich daadwerkelijk oplost).

5. Sluit af met vergeving en loslaten

Wanneer je klaar bent met visualiseren, laat je alle negativiteit met betrekking tot deze problemen wegvloeien. Beschouw ze alsof ze al opgelost zijn, net als in je visualisaties. Door een situatie of persoon die je pijn deed (zelfs als jij dit zelf was!) te vergeven, zul je ruimte voor positieve groei en overvloed creëren.

Om af te sluiten kun je mediteren aan de hand van deze gevoelens van vergeving, of simpelweg luidop “ik vergeef je” zeggen tegen ieder probleem op je lijst. Afhankelijk van wat voor jou goed voelt, kun je je lijst met problemen verbranden, versnipperen, begraven (om er zo afstand van te doen) of gewoon houden. Je hoeft je er niet van te ontdoen, maar je moet je er wel mentaal van losmaken. Laat het universum het verder oplossen. Beloon jezelf door een lekker bad te nemen, je te laten masseren of rustig in slaap te vallen. Zorg er wel voor dat je de kaars en/of wierook eerst uitdoet!

Bron: Mindbodygreen.com

Ben je benieuwd naar meer maanrituelen? Wil jij erachter komen hoe je met de energie van de maancyclus kunt werken om je dromen en ambities te volgen en manifesteren? Dan is Leven met de maan van Yasmin Boland echt iets voor jou!

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:Source link
Volle maan ritueel om vastzittende negativiteit los te laten

error: Content is protected !!