Mentalist Nuno
Entertainer vuurspuwer inhuren Nuno

Mentalist Nuno

Waarom hebben we 12 tekens? –

Waarom hebben we 12 tekens?  -

Share This Post

Waarom hebben we 12 tekens? –

Waarom hebben we 12 sterrenbeelden? Waarom niet 4, 9, 15, 27 of een ander willekeurig getal?

Wat is de relatie tussen tekens en de sterrenbeelden van de dierenriem? Verandert de processie van de equinoxen de tekens?

De komende 3 dagen schrijf ik een serie van 3 blogs om 3 van de meest gestelde vragen van lezers en studenten te beantwoorden.

Dit is de 1e blog in de serie:

Vraag: Waarom hebben we 12 tekens?

A: We hebben 12 tekens omdat we 12 maanden hebben, of 12 maancycli in een jaar. Elk teken komt overeen met één maancyclus, daarom zijn er 12 tekens.

Het volledige antwoord is terug te voeren op de oorsprong van de tropische astrologie, die aansluit bij de 12-maanden zonnekalender.

Topische astrologie betekent ‘afkomstig uit de tropen’ of seizoenen en cycli. Wanneer de zon de maximale afstand tot de evenaar op 23° noorderbreedte bereikt (ook wel de Kreeftskeerkring genoemd), hebben we de zonnewende en het teken Kreeft.

Wanneer de zon de maximale afstand naar beneden bereikt vanaf de hemelevenaar op 23° zuiderbreedte (ook wel de Steenbokskeerkring genoemd), is er de andere zonnewende en begint het Steenbokseizoen.

Je denkt misschien dat de 12 tropische tekens hetzelfde zijn als de 12 sterrenbeelden van de dierenriem… dat is niet zo.

De twaalf tropische tekens zijn inderdaad vernoemd naar de sterrenbeelden om ze gemakkelijk te kunnen raadplegen (de Grieken ‘leenden’ de sterrenbeelden van de dierenriem van de Mesopotamiërs) – maar dat is wel zo’n beetje wat deze relatie betreft.

Terugkomend op onze oorspronkelijke vraag: waarom 12, en niet een ander willekeurig getal?

We hebben 12 tekens (en niet 10, of 15) omdat we 12 maancycli per jaar hebben.

Simpel gezegd: we hebben 12 tekens omdat er 12 maanden zijn. Het woord ‘maand’ komt van het Oud-Engelse woord ‘mōnaþ’, wat ‘maan’ betekent. In een interval van 365 dagen (een jaar) hebben we 12 maancycli (12 maanden).

We beginnen het astrologische jaar met de Equinox. Het begin van het astrologische jaar is dus gebaseerd op de positie van de zon ten opzichte van de aarde.

Het hele tropische systeem is gebaseerd op de relatie tussen de zon, de maan en de aarde. We hebben 12 maancycli (maan) in 1 zonnejaar (zon), vanaf het referentiepunt van de aarde.

SAMENVATTING: Tekenen zijn cycli. Het zijn GEEN gebieden van de hemel. Het zijn GEEN sterrenbeelden.

Dit is een concept dat zelfs voor doorgewinterde astrologen moeilijk te begrijpen is. Als we naar onze mobiele apps kijken, zien we de maan in het sterrenbeeld Waterman, maar astrologen zeggen dat we de maan in Vissen hebben. Verwarrend, toch?

Niet als we begrijpen dat de tekens niet hetzelfde zijn als sterrenbeelden. Het feit dat jij en iemand anders dezelfde naam hebben, betekent niet dat jullie dezelfde persoon zijn.

Het feit dat de tropische tekens en de twaalf sterrenbeelden op de ecliptica hetzelfde heten, betekent niet dat ze hetzelfde zijn. Natuurlijk is er een relatie, en daar komen we op terug.

Maar laten we dit eerst even laten bezinken. Tekenen zijn niet iets dat we kunnen waarnemen. Zingen zijn cycli. We kunnen ze niet ‘zien’, net zoals we de tijd niet kunnen ‘zien’. Als je aan tijd denkt, kun je die niet in de fysieke ruimte lokaliseren; de tijd is geen rots of een boom. Het is een abstract begrip. Dat zijn de tekenen ook.

En het is precies vanwege de moeilijkheid om deze twaalf cycli, oftewel de twaalf tekens, te conceptualiseren, dat onze eerste tropische astrologen de achtergrond van de hemel en de sterrenbeelden gebruikten om ze een naam te geven.

En dit brengt ons bij onze tweede belangrijke vraag:

Waarom hebben tekens sterrenbeeldnamen?

In theorie hoeven ze dat niet te doen. We zouden ze Teken 1 (of cyclus 1), Teken 2, enz. kunnen noemen, of ze andere namen kunnen geven – veel andere culturen en tradities hebben andere namen voor de cycli van de natuur.

De reden dat Hellenistische astrologen de sterrenbeelden op de ecliptica (die aan de twaalf tropische tekens voorafgingen) gebruikten, is omdat deze sterrenbeelden het gemakkelijker maakten om de posities van de zon, de maan en de planeten aan de hemel te volgen.

Onthoud – we kunnen de tekens niet zien, dus deze vroege astrologen hadden een soort systeem nodig om erachter te komen wanneer de maan, Venus of Jupiter in het eerste teken stonden (ook bekend als de eerste 30 dagen na de Equinox), in het tweede teken (ook wel dag genoemd). 30 tot 60 vanaf de Equinox) enzovoort.

Het eerste teken, of de eerste 30-daagse cyclus vanaf de Equinox, werd Ram genoemd, omdat het vroeger (ongeveer 2.000 jaar geleden, toen de tropische astrologie zoals wij die kennen werd geconceptualiseerd) het sterrenbeeld Ram was dat opkwam tijdens de Equinox. .

Het volgende teken, oftewel de 30-daagse cyclus na Ram, heette Stier, omdat het sterrenbeeld dat volgde op Ram Stier was.

In het tropische model worden Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok “kardinaal’tekens omdat ze het begin van de seizoenen markeren (dat wil zeggen wanneer de zon van richting verandert aan de hemel); ze hebben dus een initiërende kwaliteit.

De tekens in het midden van de seizoenen (Stier, Leeuw, Schorpioen, Waterman) zijn “vast‘Omdat midden in het seizoen het weer het meest stabiel is.

En de tekens aan het einde van de seizoenen (Tweeling, Maagd, Boogschutter en Vissen) heten “veranderlijk‘Omdat dit het moment is waarop het weer begint te veranderen, terwijl we langzaam naar het volgende seizoen gaan.

In het tropische tekensysteem hebben we dat ook de elementen. Het eerste teken (Ram) is een vuurelement, omdat vuur is het oorspronkelijke element. Vervolgens komt het element van aarde (Stier). Wij hebben dan luchtom beweging toe te staan ​​(Tweelingen) en dan uiteindelijk het levengevende water (Kanker). Dan herhalen de elementen zich.

Wanneer we ‘kardinaal’ en ‘vuur’ combineren, krijgen we Ram, of de kwaliteiten initiatief, enthousiasme en impulsiviteit. Wanneer we ‘vast’ en ‘aarde’ combineren, krijgen we Stier – of de kwaliteiten stabiliteit, doorzettingsvermogen en bruikbaarheid.

Wanneer we de modaliteit/elementenmatrix toepassen op de 12 maancycli krijgen we de 12 tropische tekens zoals we die kennen.

Dit tropische model is betrouwbaar en werkt goed op beide halfronden. Ram is ‘kardinaal vuur’ op zowel het noordelijk als het zuidelijk halfrond.

Natuurlijk is de tropische astrologie, waarbij het astrologische jaar begint met Ram, ontstaan ​​op het noordelijk halfrond; als astrologie op het zuidelijk halfrond was ontworpen, zou het model er waarschijnlijk een beetje anders hebben uitgezien, maar het zou nog steeds hebben gewerkt als het methodologisch verantwoord was.

Volgende vraag:

Hoe beïnvloedden de sterrenbeelden van de dierenriem de twaalf tropische tekens?

De sterrenbeelden van de dierenriem gingen vooraf aan de 12 tekens. Deze sterrenbeelden werden al door Babyloniërs genoemd toen de tropische astrologie werd geboren (ongeveer 2.000 jaar geleden).

Sommige sterrenbeelden van de dierenriem kregen al een naam 16-18e eeuw voor Christus. Destijds noemden de Babyloniërs ongeveer 18-22 sterrenbeelden rond de ecliptica, plus andere sterrenbeelden die niet op de dierenriemgordel stonden (dat wil zeggen de ecliptica).

Deze aanvankelijke sterrenbeelden hadden verschillende afmetingen, omdat ze gebaseerd waren op de feitelijke sterconfiguraties en niet op wiskundige berekeningen.

Toen de tropische astrologie werd geconceptualiseerd, ca. 2.000 jaar geleden werden de 18-22 sterrenbeelden op de Ecliptica verkleind (en sommige ervan weggelaten) om te passen in het 12-cyclische tropische model.

Het feit dat alleen de ecliptische sterrenbeelden werden gebruikt om de tekens te benoemen (en niet andere niet-ecliptische sterrenbeelden zoals Orion, enz.) spreekt over de in het zonnestelsel gecentreerde, tropische oorsprong van de 12 tekens.

Nu hebben we het fenomeen dat de processie van de Equinoxen wordt genoemd, wat betekent dat sterrenbeelden met ongeveer een seconde bewegen. 1 graad per 72 jaar, gezien vanaf de aarde. De lucht ziet er in 2023 heel anders uit dan 1.800 jaar geleden, toen Ptolemaeus Tetrabiblos schreef, de ‘bijbel’ van de tropische astrologie.

Maar dit fenomeen heeft op geen enkele manier invloed op ons tropische, seizoensgebonden 12-tekensysteem, omdat – nogmaals – de 12 tekens niet gebaseerd zijn op sterrenbeelden. De tropische tekens zijn gecentreerd in het zonnestelsel. De sterrenbeelden en de sterren bevinden zich niet in ons zonnestelsel en vallen dus buiten het bereik van de tropische astrologie. (dit betekent niet dat sterrenbeelden en vaste sterren ons niet beïnvloeden, maar dat is een ander onderwerp).

De Equinox vindt elk jaar plaats op 20 en 21 maart, overal op aarde. Over 1.000 jaar zal de Equinox (en het tropische teken Ram) nog steeds plaatsvinden op 20 en 21 maart. Over 5.000 jaar, 10.000 jaar nog steeds op 21 maart.

Tropische tekens veranderen nooit – dat kunnen ze ook niet, omdat ze gebaseerd zijn op de Equinox en de seizoenen.

Hebben de Babylonische sterrenbeelden het hellenistische tropische model met 12 tekens beïnvloed? Zeer waarschijnlijk. De astrologische leeftijden – die lijken te correleren met de kwaliteiten van de sterrenbeelden van de dierenriem, zijn daar een bewijs van.

Er was dus hoogstwaarschijnlijk vroeger sprake van een soort conceptuele overdracht van het Babylonische siderische model naar het tropische model.

Maar nogmaals, dit verandert op geen enkele manier ons begrip van de 12 tropische tekens, omdat ze gebaseerd zijn op een heel ander raamwerk – seizoenen, modaliteiten, elementen enz.

RECAP – Laten we de antwoorden op de initiële vragen samenvatten

Vraag: Waarom hebben we 12 tekens?

A: Omdat we 12 maancycli per jaar hebben.

Vraag: Wat is de relatie tussen tekens en sterrenbeelden van de dierenriem?

A: De 12 tropische tekens hebben hun namen gekregen van de sterrenbeelden van de dierenriem, omdat de sterrenbeelden het voor onze voorouders 2000 jaar geleden gemakkelijker maakten om de positie van de zon, de maan en de planeten te volgen.

Sindsdien is de achtergrond van de hemel veranderd en is deze niet langer een betrouwbare manier om de tropische tekens te volgen. Gelukkig hebben we astrologiesoftware die dit voor ons doet.

Vraag: Verandert de processie van de equinoxen de tekens?

A: Nee, omdat tropische astrologie gebaseerd is op seizoenen en synodische cycli, NIET op de sterrenhemel (sterrenbeelden). Dus de volgende keer dat je ‘wetenschapper’-vriend zegt dat de processie van de equinoxen de astrologie weerlegt, zeg hem dan dat hij zijn onderzoek goed moet doen 😉

De oorsprong van de 12 tekens is een heel belangrijk onderwerp, omdat het begrijpen van het tropische systeem de basis vormt voor het begrijpen van de westerse astrologie. Wanneer we de oorsprong en de aard van de tropische tekens begrijpen, valt al het andere – planetaire cycli, aspecten, huizen – op zijn plaats.

Over huizen gesproken – in de volgende blog (Veelgestelde vragen 2/3) Ik zal het hebben over een andere veelgestelde vraag: welk huissysteem gebruiken?

Abonneer u op de wekelijkse nieuwsbrief van Astro Butterfly

Als u op de hoogte wilt blijven van de toekomstige transits, abonneer u op de wekelijkse nieuwsbrief van Astro Butterfly.

Sluit u aan bij de andere 49.000+ abonnees:

Source link

More To Explore

Boogschutter
daghoroscoop

Daghoroscoop Boogschutter 2023-09-29 06:01:04

Daghoroscoop Boogschutter Op creatief en romantisch vlak kan dit een bijzondere dag voor je zijn, maar het kan ook een dag zijn waarop je moeite hebt om te begrijpen waarom bepaalde mensen zich gedragen zoals ze doen. De kans is groot dat ze het zelf niet kunnen verklaren, dus welke hoop heb je? 2023-09-29 06:01:04

Weegschaal
daghoroscoop

Daghoroscoop Weegschaal 2023-09-29 06:01:06

Daghoroscoop Weegschaal De volle maan van vandaag in jouw tegenovergestelde teken geeft je de kans om partnerschappen en relaties een stevigere basis te geven en je moet daarvan profiteren. Wees eerlijk tegen uzelf over uw rol in recente verontrustende gebeurtenissen. Niemand is onberispelijk. 2023-09-29 06:01:06 Weegschaal – Daghoroscoop Horoscoop Weegschaal van vandaag en morgen! mentalistnuno.nl

Mentalist Nuno boeken?

Heeft u binnenkort een feest of event? Dan is professioneel entertainer Nuno een perfecte keuze! Op deze website leest u de mogelijkheden om Nuno in te huren.

mentslist nuno vuurspuwer