Mentalist Nuno
Entertainer vuurspuwer inhuren Nuno

Mentalist Nuno

Welk huissysteem moet u gebruiken?

Welk huissysteem moet u gebruiken?

Share This Post

Leestijd: 6 minuten

Welk huissysteem moet u gebruiken?

Dit is de 2e blog in de serie van 3 blogs met veelgestelde vragen van lezers en studenten.

Welk huissysteem gebruiken?

Ik gebruik persoonlijk zowel Whole Sign Houses als Placidus. Andere astrologen in het Astro Butterfly-team gebruiken Placidus, Whole Signs of een mix van Placidus en Equal-huizen. Wij zijn inclusief huizensysteem.

Maar deze vraag blijft opduiken: WELK huizensysteem – welk systeem is dat? beter?

Voor alle duidelijkheid: ik beweer niet dat ik het antwoord heb. Ik zal eenvoudig mijn gedachten over dit onderwerp en mijn persoonlijke ervaring met het gebruik van verschillende stalsystemen uitleggen.

Als je net begint met astrologie, weet je misschien niet eens wat huizen zijn, en dit onderwerp kan een beetje ingewikkeld aanvoelen. Blijf toch lezen – want als je geïnteresseerd bent in astrologie, zijn huizen het belangrijkste wat je wilt bestuderen, na planeten en tekens.

Eerste dingen eerst: wat zijn huizen?

Huizen zijn afdelingen van de hemelbol die verschillende gebieden van het leven vertegenwoordigen. Zie ze als de podia waarop de planeten (acteurs) optreden.

In tegenstelling tot tekens, tijdcycli die we niet kunnen ‘zien’, zijn huizen tastbaarder. Als je naar buiten gaat, kun je een mentale representatie van de huizen creëren: de oostelijke horizon (waar de zon opkomt) is het 1e huis.

De westelijke horizon (waar de zon ondergaat) is het 7e huis.

Het hoogste punt waar de zon rond het middaguur culmineert is het 10e huis, en het punt er direct tegenover is het 4e huis, dat het dieptepunt of het diepste punt onder ons vertegenwoordigt.

We kunnen deze secties vervolgens opsplitsen in twaalf denkbeeldige delen van de hemel. Dit zijn de huizen.

We kunnen de huizen daadwerkelijk ‘zien’; en wat zegt dit ons? Dat huizen, in tegenstelling tot borden, concretere, tastbare uitdrukkingen zijn van planetaire plaatsingen. Als de plaatsing van het bord ons dat vertelt Hoe een planeet voelt en drukt zich uit, vertelt de plaatsing van het huis Wat een planeet doet dat eigenlijk wel.

Weegschaal Zon, Zon in het 5e huis, versus Leeuw Zon, Zon in het 7e huis

Laten we zeggen dat we twee mensen hebben: een Weegschaal met de Zon in het 5e huis, en een Leeuw met de Zon in het 7e huis.

Wie van hen is de huwelijksadviseur?

Tip: het is niet de Weegschaal!

Het is eigenlijk de zon in het 7e huis. Het 7e huis is archetypisch verbonden met Weegschaal (vandaar de huwelijkstherapie), maar het is een meer concrete uitdrukking van de Weegschaalenergie. Het 7e huis Leo Sun zal nog steeds overkomen als een Leeuw, maar zal die Leeuw-energie, die Leeuw-stijl, uitdrukken in de context van het 7e huis.

Het 5e huis Weegschaal Zon zal nog steeds overkomen als een Weegschaal – ze zullen harmonie zoeken en mensgericht zijn – maar ze zullen niet noodzakelijkerwijs de individuatiedrift van de Zon uiten in een Weegschaalachtig beroep, omdat hun Zon niet in het 7e huis staat. huis.

Dit is natuurlijk een te grote vereenvoudiging (grafieken zijn veel complexer dan dit), maar we hebben dit voorbeeld eenvoudigweg gebruikt om het verschil tussen borden en huizen te illustreren.

Als je meer voorbeelden van borden versus huizen wilt, Je kunt Caro’s video HIER bekijken.

Welk huissysteem moet u gebruiken?

Laten we nu teruggaan naar ons onderwerp: welk huizensysteem we moeten gebruiken.

Als de 12 tekens vrij eenvoudig zijn (we hebben 12 tekens, oftewel 12 maancycli van 29,5 dagen in een jaar) – huizen, minder.

Er is niet één enkel huizensysteem; er zijn meerdere. Ze ‘werken’ allemaal op hun eigen manier. Ze geven ons allemaal een andere ‘smaak’ van de kaart. Sommige stalsystemen lijken beter te werken met bepaalde technieken (bijv. doorvoer). Sommige huissystemen vangen de meer ‘noodlottige’ dimensie van onze horoscoop op. Anderen, onze ‘vrije wil’.

Het gebruikte 1e huissysteem was Hele bordhuizen. In het Whole Sign-huissysteem omvat elk bord een heel huis. Als uw Ascendant bijvoorbeeld in Ram staat, is uw eerste huis volledig Ram, het tweede huis volledig Stier, enzovoort.

Met Whole Sign-huizen nemen we eenvoudigweg hetzelfde theoretische raamwerk dat werd gebruikt om de borden te bedenken (de verdeling van 12) en passen dit toe op huizen. Omdat we twaalf borden hebben, hebben we twaalf huizen. De tekenen zijn de fundamenten.

Het feit dat we dezelfde # borden en huizen hebben, duidt op een intrinsieke conceptuele link tussen de 2. De huizen komen – conceptueel gezien – voort uit borden. Daarom hebben we geen 24, 35 of een ander willekeurig getal.

Later werden nieuwe huissystemen ontwikkeld. Gelijke huizen zijn vergelijkbaar met hele tekens (ze zijn elk 30°), maar ze beginnen met de graad van de Ascendant. Dus als je Ascendant 5° Ram is, is je 2e huis 5° Stier, enzovoort.

Later werden de Midhemel (MC) en de IC meegenomen in de huisberekening. Omdat de MC en de IC niet noodzakelijkerwijs 90° van de AC/DC-as verwijderd zijn (tenzij we ons precies op de evenaar bevinden), zijn deze nieuwe huissystemen – genaamd Kwadranthuissystemen – ongelijke huizen genereren.

Je huizen zijn niet langer elk 30° (zoals bij hele en gelijke huizen) – ze verschillen in grootte. De kwadranthuissystemen (Placidus, Porphyrius, Koch, etc.) brengen een nieuwe dimensie – de ruimte – in de vergelijking.

Voor meer details over de oorsprong, de toepassingen en de voor- en nadelen van elk huissysteem kunt u kijken naar de Introductie tot huissystemen” video HIER.

Welk huissysteem gebruik ik?

Ik begon met Kalm die ik slechts ca. 15 jaar. Placidus is het meest voorkomende huizensysteem dat tegenwoordig wordt gebruikt. Alle grote astrologiesoftware, evenals populaire websites zoals astro.com, hebben Placidus als het standaard huissysteem.

Als je je horoscoop hebt (van internet of een astroloog) en je weet niet zeker op welk huizensysteem is gebaseerd, dan is de kans (grote) groot dat het Placidus is.

Op een gegeven moment herinner ik me dat ik erover leerde Hele bordhuizen wat ik onmiddellijk afdeed als “belachelijk” en er niet verder op inging. Jaren gingen voorbij.

Ik volg mijn transits al jaren (zo niet tientallen jaren) en na een tijdje begon ik een aantal duidelijke patronen op te merken: elke keer dat een planeet (vooral een langzaam bewegende planeet) van teken zou veranderen, zou deze onmiddellijk mijn hele teken activeren. huis.

VOORBEELD: Boogschutter is mijn 7e huisknobbel – wanneer Jupiter, Saturnus of Uranus Boogschutter binnenkomen, worden de thema’s van het 7e huis onmiddellijk geactiveerd (zelfs als de eerste graden van Boogschutter mijn 6e Placidus-huis zijn). Hetzelfde met de andere huizen.

Toen begon ik hetzelfde patroon op te merken in de grafieken van anderen. Er zou niets bijzonders gebeuren wanneer een planeet de vooravond van het Placidus-huis zou passeren – maar wanneer een planeet een nieuw teken zou betreden, zouden de thema’s die verband hielden met dat Whole Sign-huis onmiddellijk worden geactiveerd.

Als we erover nadenken, gezien het feit dat huizen conceptueel hun oorsprong vinden in de tekens, is het logisch dat er een intrinsiek verband bestaat tussen de twee.

Ik gebruik nu een mix van Whole Sign-huizen + Placidus als ik geboortehoroscopen lees, en gebruik Whole Sign Houses voor transits en huisheerschappijen.

Ik vind Placidus nog steeds een ongelooflijk betrouwbaar en gedetailleerd huissysteem. Andere kwadrantenhuissystemen zoals Porphyrius of Regiomontanas zijn enkele van de favorieten van astrologen. Ik ben ervan overtuigd dat ze geweldig werken, alleen heb ik (nog) niet de kans gehad om ze te bestuderen. Het kost echt jaren, zo niet tientallen jaren van onderzoek en praktijk om volledig te begrijpen hoe een huizensysteem werkt.

Terugkomend op de initiële vraag “Welk huissysteem moet ik gebruiken?” Ik ben er sterk van overtuigd dat alle huissystemen werken.

Hier volgen enkele praktische overwegingen bij het kiezen van een stalsysteem:

  • Bekendheid: Als je net aan je reis in de astrologie begint, is het prima om vast te houden aan het huissysteem dat je al gebruikt of aan het standaardsysteem van je astrologiesoftware. Dit zal je helpen een solide basis te leggen voordat je andere opties gaat verkennen.
  • Grafiekinterpretatiestijl: Verschillende huissystemen kunnen bepaalde aspecten van uw diagram anders benadrukken. Bedenk op welke aspecten van uw persoonlijkheid en leven u zich tijdens uw lezingen wilt concentreren. Sommige systemen sluiten mogelijk beter aan bij uw interpretatieve stijl.
  • Experimenteren: Voor degenen die al goed thuis zijn in het ene huissysteem, kan het experimenteren met een ander systeem nieuwe inzichten in een diagram opleveren. Het is alsof je dezelfde foto vanuit een andere hoek bekijkt, waarbij nuances worden onthuld die je misschien eerder hebt gemist.
  • Transits en progressies: Sommige astrologen geven er de voorkeur aan om specifieke huissystemen te gebruiken voor transits en progressies, omdat ze vinden dat dit meer resoneert met de ontvouwing van levensgebeurtenissen. Whole Sign Houses kunnen bijvoorbeeld bijzonder inzichtelijk zijn voor het volgen van transits.
  • Persoonlijke ervaring: Net zoals ik mijn reis met u deelde, kunnen uw eigen ervaringen met huissystemen u in de loop van de tijd tot een voorkeur leiden. Besteed aandacht aan patronen in uw metingen en kijk welk systeem het beste aansluit bij uw observaties.

Houd er rekening mee dat er geen pasklaar antwoord bestaat op de vraag welk huizensysteem u moet gebruiken. Het belangrijkste is uw comfort en effectiviteit bij het werken met het systeem dat u kiest. Terwijl u doorgaat met uw verkenning van astrologie, zult u merken dat uw voorkeuren evolueren, en dat is volkomen natuurlijk.

In mijn volgende en laatste blog in deze serie bespreek ik dit de meest cruciale elementen waarmee u rekening moet houden bij het interpreteren van een geboortehoroscoop. Blijf kijken!

Abonneer u op de wekelijkse nieuwsbrief van Astro Butterfly

Als u op de hoogte wilt blijven van de toekomstige transits, abonneer u op de wekelijkse nieuwsbrief van Astro Butterfly.

Sluit u aan bij de andere 49.000+ abonnees:

Source link

More To Explore

Kanker
daghoroscoop

Daghoroscoop Kanker 2023-10-03 06:01:00

Daghoroscoop Kanker Jij bent nooit het type geweest dat je emoties ontkende en dat feit zal vandaag in jouw voordeel werken. Het is misschien gemakkelijker om stil te blijven en anderen niet te laten weten wat je dwars zit, maar dit is precies het juiste moment om je gevoelens open te stellen. 2023-10-03 06:01:00 Kanker

Maagd
daghoroscoop

Daghoroscoop Maagd 2023-10-03 06:01:02

Daghoroscoop Maagd Koop in ieder geval kleine cadeautjes voor de mensen van wie je houdt, maar laat je niet meeslepen door vandaag een enorme hoeveelheid geld uit te geven in de misplaatste overtuiging dat je een groots gebaar moet maken. Het zijn de kleine dingen in het leven die het meeste betekenen. 2023-10-03 06:01:02 Maagd

Mentalist Nuno boeken?

Heeft u binnenkort een feest of event? Dan is professioneel entertainer Nuno een perfecte keuze! Op deze website leest u de mogelijkheden om Nuno in te huren.

mentslist nuno vuurspuwer