Mentalist Nuno
Mentalist Nuno Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 222 reviews
5 1

‘Ze zijn wel te ver gegaan’

‘Ze zijn wel te ver gegaan’

Het is officieel: Vandaag Inside, de best bekeken talkshow van Nederland, keert terug op SBS 6. “Ze zijn wel in meerdere opzichten een stap te ver gegaan”, vindt tv-directeur Marco Louwerens.

Marco Louwerens en Vandaag Inside © SBS 6

Johan Derksen verklapte de terugkeer van Vandaag Inside gisteren al, maar Talpa Network kwam razendsnel met een statement naar buiten dat hij voor zijn beurt heeft gepraat. Het mediabedrijf van John de Mol moest natuurlijk eerst nog op een geloofwaardige manier een draai zien te maken in deze mediarel.

Talpa reageert

Talpa-bobo Paul Römer stond tijdens de 48 uur durende kaarsrel vooraan om de VI-heren af te fakkelen en daar waren de mannen van VI erg gepikeerd over. Hoe kan Talpa nog geloofwaardig een draai maken, vroeg Albert Verlinde zich gisterenavond af in Shownieuws. Nou, simpel: Paul riep vanochtend op de radio dat de media alles verdraaid hebben.

Het is niet Paul, maar zijn collega-bobo Marco ‘directeurtje’ Louwerens die nu in het persbericht over de VI-comeback aan het woord komt. Hij stelt dat Johan helemaal nooit gecanceld is door Talpa en dat het bedrijf de pluriformiteit van het Nederlandse tv-landschap wil bewaken.

Niet gecanceld

Het statement van tv-directeur Marco luidt als volgt: “Naar aanleiding van de uitzending trokken velen de handen van Johan af. Radiostations, theaters en voor zijn gevoel ook Talpa.”

“Wij hebben hem duidelijk gemaakt dat wij hem niet gecanceld hebben, maar dat we wel glashelder stelling namen tegen de manier waarop hij zijn punt duidelijk wilde maken en hoe daar vervolgens op gereageerd werd en met het onderwerp is omgegaan.”

Stap te ver

De mannen van VI zijn te ver gegaan, vindt Marco nog steeds. “We weten dat de mannen af en toe op het randje lopen en dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver.”

Marco neemt echter genoegen met de uitleg van Johan. “Johan heeft wat ons betreft duidelijk genoeg afstand genomen van hetgeen er mis is gegaan.”

Pluriformiteit

Vandaag Inside keert dus terug en dat is volgens Marco goed voor de pluriformiteit van de media. “De keuze om te stoppen lag bij hem, maar inmiddels is het hem duidelijk geworden dat zelfs de grootste criticasters vinden dat een programma als Vandaag Inside een plek moet hebben in het Nederlandse medialandschap. Die mening delen wij.”

Gaat er nog wat veranderen? “Vandaag Inside blijft een programma waar onder andere discussies en gesprekken over uiteenlopende (gevoelige) thema’s in de openbaarheid gevoerd worden.”

Vandaag Inside is vanaf maandagavond om 21.30 uur weer te zien op SBS 6.

Source link
#zijn #wel #ver #gegaan

error: Content is protected !!